Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 26 от 70 ПърваПърва ... 16242526272836 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 251 до 260 от общо 692
    Почетен Автор
    Регистриран
    27.05.2014
    Пчеларски район
    русе
    Продължавай в същия дух, колега! И на мен вчера, в 18ч ми налетя едно рояче на три рамки, днес установих, аз се чудя и мая мойте как да ги озаптя, че са полудели, и искат да хващат гората, ама пуста и му лакомия...и ми се увеличи стопанството само с 2,5%.

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.04.2016
    Пчеларски район
    Ресен-село Паскалевец
    Здравейте дайте си мнението как да заложа капаните.Имам 3 стари кошера със твърдо дъно ДБ-10,махнал съм им дъното изцяло хакнал съм вътре стари рамки 2-3 на бройки има и малко мед по тях.Въпроса ми е на каква височина да ги сложа,дали да не сложа дъното или така е добре,Тръвните по-добра работа ли вършат,трябва ли да ги напръскам със про-рой примерно или нещо друго да сложа в капаните.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Сложи дъната на кошерите .
    Височината на залагане не е от значение .
    За другото си прав на 50% .

Потребител
    Регистриран
    20.03.2016
    Радо миналата година заложих преносното сандъче с три рамки ,две изградени и една с малко мед .Върху рамките няколко стръка маточина .Сандъчето го сложих на три метра височина на около 200м от пчелина .Като си отидох след седмица ,няма да ти говоря за каква мъха става дума .Освен това бяха изградили и в сандъка далаци .Та капана ми излезе ефекасен .За мен /така си мисля/грешката ,че трябваше да сложа в сандъчето не изградени основи ,но от колегите можем да очакваме съвет .

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Да се отчета -работа на 100 %.
    Три заложени - три роя .
    Подарих два на приятели .

Наблюдател
    Регистриран
    17.05.2016
    Здравейте пак, вчера са ми дошли нови гости. Добро рояче ми изглежда. Утроих си вече стопанството. Днеска вече имаха далаци. Сложих им две основи да си имат работа. Миналата година хванах на същото място. Според мене е много важно капаните да са им на пътечката, защото на 150 метра покрай капаните не се завърта нито една пчеличка, от любопитство даже.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Мен ако питаш като начинаещ и на 2 метра е така.Истината е да знаеш кога е роево в околноста всичкото останало е късмет и божа работа.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Мен ако питаш като начинаещ и на 2 метра е така.Истината е да знаеш кога е роево в околноста всичкото останало е късмет и божа работа.
    Цъ-цъ-цъ! Стига Богохулства! Природата се отплаща тогава, когато си положил необходимите и точни усилия да постигнеш нещо. Елементарен пример: Как да ти помогне Дядо Боже, да спечелиш от тотото, след като не пускаш фиш?

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    А не така,буклука ще изхвърлиш фиш мой и да намериш.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    А не така,буклука ще изхвърлиш фиш мой и да намериш.
    Къде? В "WC" ли?

Страница 26 от 70 ПърваПърва ... 16242526272836 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 6 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 6 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •