Отивам да правя кепчето. Утре ще разказвам, ако не ме нажилят.
Отивам да правя кепчето. Утре ще разказвам, ако не ме нажилят.
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
Бързо стана, ей го на:
роеловка1.jpg
роеловка2.jpg
Стойте роеве, че идвам![]()
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
Защо до петък, аз днеска ще нападам. Лошото е, че съм сам и няма да има кой да снима сеира
Та като казвате, че рояка не жили съм малко ДА и НЕ. Вчера като събирах тези по - горе, единия трябва да е седял повече от 3-4 дни, че имаше започнати пити и прашец в тях. Пило не видях, че ми нямаше остъклението. Та значи този хубавец така хубаво ми нажили лявата ръка/около 20-тина и повече/. Заприлича ми на таралеж.Когато вече се е установил, макар и на открито го приема вече като ДОМ и го отбранява.
Да докладвам. Роя отвън беше един, бая тежък. Кепчето свърши чудесна работа, за малко да се изкриви от тежестта, но издържа. Тия бради по кошерите според мен са си ройчета. Досега стояха, напече ги слънцето - не мърдат оттам. Преди малко ги събрах и четирите в един корпус върху основи. Гледам - не бягат оттам засега, под корпуса вече намерих една млада майка, явно напъдена, лази по земята.
Днес роди сливата която е до крушата.Но друго е интересното. Та рояка не жилел. Даааа. Днес качвайки се на сливата не по - висока от 2 метра се хванах без да искам за някакво клонче и залитнах леко което доведе до падането на коша върху мен. Направиха ми корема на решето, лицето по малко и по - различни места по тялото. Та значи рояка не жили.
![]()
Здравейте колеги!
Ако може някой да помогне да каже как се справя с мравките. Не знам какво да ги правя вече,направо започват да си правят и гнезда по кошерите.
Предварително благодаря.
В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))