Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 456 от 683 ПърваПърва ... 356406446454455456457458466506556 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 4,551 до 4,560 от общо 6828
    Цитат Първоначално публикувано от qnkov90 Виж публикацията
    Да, видях едната майка след 15 минути търсене на 5 рамки... дори за малко да падне на земя, но успях да я пробутам в кошера и падна на дъното му. Като цяло, ясна е работата вече. Засега нямам други въпроси, освен начин на маркиране за по-лесно намиране? Имам маркер, ама натисна ли я с него, ще я пречукам.
    Ако пилото ти е наредено добре, въобще не ти трябва да търсиш майката. Това се прави само ако има проблем с нея, или трябва да я отстраниш по някаква причина.

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Цитат Първоначално публикувано от qnkov90 Виж публикацията
    Да, видях едната майка след 15 минути търсене на 5 рамки... дори за малко да падне на земя, но успях да я пробутам в кошера и падна на дъното му. Като цяло, ясна е работата вече. Засега нямам други въпроси, освен начин на маркиране за по-лесно намиране? Имам маркер, ама натисна ли я с него, ще я пречукам.
    Рамките се преглеждат над кошера.Възможно най-ниско над него.Майките се бележат с помощта на апаратче.Продава се или сам го правиш.
    А това , че ще спреш да търсиш майката и да ровиш в кошера при първа възможност за сега ми се струва невероятно.Любопитството тика науката напред.
    Разгледай тая тема от форума "МАРКИРАНЕ НА МАЙКАТА".
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Аз като начинаещ пчелар имам отново питане?Като смачкам строителната рамка изтича много пчено млечице.Ако го дам на пчелите мога ли да им навредя?

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Няма да им навредиш , но си има технология на подаването .

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Аз като начинаещ пчелар имам отново питане?Като смачкам строителната рамка изтича много пчено млечице.Ако го дам на пчелите мога ли да им навредя?
    Друмеев, какви въпроси задаваш? Разбира се, че можеш да им навредиш, както и можш да им помогнеш.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    Няма да им навредиш , но си има технология на подаването .

Как се подава/Ако можеш да ми обясниш как да им го дам това пчелно млечице на деца от строителната рамка?Писах и на колегата за сефте съм тази година с такава рамка.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Как се подава/Ако можеш да ми обясниш как да им го дам това пчелно млечице на деца от строителната рамка?Писах и на колегата за сефте съм тази година с такава рамка..
    Виж Апиралнил .

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Друмев , прецеждаш през марля търтеевото млечице и го добавяш в сиропа за подхранване .
    След всяка захранка - хранилката се измива .

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Аз го закъсах. Гледайте ги моите пчели какви ги вършат. Това заварих тази вечер в 19.30:

рой1.jpg

рой2.jpg

рой3.jpg

Казвайте какво става и какво да правя. Аз ги мисля, че ще умират от вирусна инфекция, а те изглежда, ще се изнасят. Почти се стъмни и не знам какво да предприема, тъй че, помагайте с акъл на новобранеца.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Казвайте какво става и какво да правя. Аз ги мисля, че ще умират от вирусна инфекция, а те изглежда, ще се изнасят. Почти се стъмни и не знам какво да предприема, тъй че, помагайте с акъл на новобранеца.
    Когато ги оплакваше преди време си мислех, но не писах. Сега ще напиша : щеше да правиш много отводки--действай.

Страница 456 от 683 ПърваПърва ... 356406446454455456457458466506556 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 6 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 6 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •