И при мен имаше рапица, разви семействата, но пусна малко. Понеже повечето от семействата не бяха кой знае колко силни, нарочно забавих ротацията им до 5-6 дни преди цъфтежа на акацията, пък и в това време задъниха горния корпус с пило и мед. Е, на силните семейства майките им сами бяха слезли в първи, за да снасят. Имах два влезли в роево, но акацията ги "излекува". Взех малко отпуск, та в петък ще намажа центрофугата.
Keep Walking...
При мен се очертава по 1магазин от аморфа,а днес гледам и липата отваря....След липата ще цапам центрофугата.
Към Видин има по малко мед а в Монтанско нищо.
Във ниското около Видин акацията изгърмя преди повече от седмица,но в страни(4-5км) още има.Добре,че има и др цъфтящи за разлика от пловдивския пчелин.Там от 2 седмици са само на вода и шипка.....
При мен се отчетоха прилично -по магазенче и половина на кошерче! Даже не смогнах да го извартя през изминалата седмица та тази ще въртя отново .Имах очакването че ще имам семейства в роево, но това не се оправда. Дълбокото дъно си беше свършило работата! Напълних един варел 150 литра с търтиево пило ,което изрязвам от строителната рамка.
Ако не е тайна колко голям беше варела?
Lenovo_A1000_IMG_20170526_113047.jpg .......
Понеделник-Вторник живот и здраве ще друсаме центрофугата.
Те може и да мезят,но и произвеждат-я пило,я маточници...Валка не разбра колегата.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))