Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 354 от 677 ПърваПърва ... 254304344352353354355356364404454 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 3,531 до 3,540 от общо 6768
    Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Към момента при мен акацията продължава, вероятно още 2-3 дена. По-силните кошери се отчетоха повече от добре, средните имат да догонват, а слабите ... поне няма да ги храня. Към края на следващата седмица ще извадя каквото има, а няколко дена след това са планирани за направа на новите отводки чиито майки тези дни трябва да се оплодят.

ramdisk-crop_169045297_NbEBYT.jpg
    Keep Walking...

Заслужил Автор
    Регистриран
    24.03.2017
    Браво! Много хубаво изглежда.

При мен положението не е особено добро. Рапица няма, акацията тази година явно не е добра защото така си прецъфтя без да я посещават пчели, пълно е с акациеви дървета и нито една пчела в тях, обикалях ги 4 дни подред - нищо. Мои колеги от селото споделиха, че са си изкарвали кошерите по съседни села където е имало рапица. В магазините ми няма нищо, и рамки не са градили в тях. Но плодниците поне са добре, посъбрали са си медец и прашец.

Сега се надявам на липата, имам няколко големи липови дървета в двора и дано да цъфнат до седмица.

Времето е много непостоянно, 2-3 дни слънце и е топло, 4-5 дни е студено и вали. И ние, и пчелите се объркахме вече, пролет нямаше никаква, дано поне лятото да е читаво.

Автор
    Регистриран
    06.01.2015
    Цитат Първоначално публикувано от zayo Виж публикацията
    Към момента при мен акацията продължава, вероятно още 2-3 дена. По-силните кошери се отчетоха повече от добре, средните имат да догонват, а слабите ... поне няма да ги храня. Към края на следващата седмица ще извадя каквото има, а няколко дена след това са планирани за направа на новите отводки чиито майки тези дни трябва да се оплодят.

ramdisk-crop_169045297_NbEBYT.jpg
    При мен акацията свърши. Въртях две тенекии и остана около още едно за другата седмица. Винаги има едно "но" и то е, че са го омешали с рапицата понеже се засече с акацията. Тези който бяха заложили маточници и ги махнах не са сложили нови.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Цитат Първоначално публикувано от mir@k@ Виж публикацията
    При мен акацията свърши. Въртях две тенекии и остана около още едно за другата седмица. Винаги има едно "но" и то е, че са го омешали с рапицата понеже се засече с акацията. Тези който бяха заложили маточници и ги махнах не са сложили нови.
    И при мен имаше рапица, разви семействата, но пусна малко. Понеже повечето от семействата не бяха кой знае колко силни, нарочно забавих ротацията им до 5-6 дни преди цъфтежа на акацията, пък и в това време задъниха горния корпус с пило и мед. Е, на силните семейства майките им сами бяха слезли в първи, за да снасят. Имах два влезли в роево, но акацията ги "излекува". Взех малко отпуск, та в петък ще намажа центрофугата.
    Keep Walking...

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    При мен се очертава по 1магазин от аморфа,а днес гледам и липата отваря....След липата ще цапам центрофугата.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Към Видин има по малко мед а в Монтанско нищо.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Във ниското около Видин акацията изгърмя преди повече от седмица,но в страни(4-5км) още има.Добре,че има и др цъфтящи за разлика от пловдивския пчелин.Там от 2 седмици са само на вода и шипка.....

Потребител
    Регистриран
    26.01.2012
    При мен се отчетоха прилично -по магазенче и половина на кошерче! Даже не смогнах да го извартя през изминалата седмица та тази ще въртя отново .Имах очакването че ще имам семейства в роево, но това не се оправда. Дълбокото дъно си беше свършило работата! Напълних един варел 150 литра с търтиево пило ,което изрязвам от строителната рамка.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Ако не е тайна колко голям беше варела?

Потребител
    Регистриран
    26.01.2012
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Ако не е тайна колко голям беше варела?
    Понеже не ми се отваряше​ кошерите втори път едновременно вадех меда и ги разроявах. Очакванията ми бяха търтиево пило само на строителната рамка - да ама не- бяха надградили и под съседните рамки. Това ме принуди да събирам далаците във един варел 150 литра за ракия.

Страница 354 от 677 ПърваПърва ... 254304344352353354355356364404454 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 6 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 6 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •