Как да не вярва като навсякъде нещат да запечатат.До сега да си видял някой рамка да покаже запечатана.След 9 дена вади и си направи анализ за водно съдържание.![]()
Как да не вярва като навсякъде нещат да запечатат.До сега да си видял някой рамка да покаже запечатана.След 9 дена вади и си направи анализ за водно съдържание.![]()
Аз съм си оставил няколко кошера от които мислех да извадя малко мед,тях не съм ги барал.
Може ли да те помоля да кажеш от колко семейства направи 150 отводки и метода по който ги прави, как прави майките и кога започна цялата операция по възстановяване на загубите. Интресно ми е в такова мащабно и трудоемко занинанимане дали си бил сам или с помощници?
Дори бих ти предложил да направиш нова тема, ще е полезна много.
Довечера ще кажа ,че сега тръгвам за пчелина.
Не мога да разбера как ги правят тези видеофилмчета в YouTube - без каквото и предпазно облекло, без ръкавици, без пушалки - отварят кошерите, вадят пити, пчелите си ходят по рамките, занимават се с тяхната си работа. Аз на моите само да им вдигна капака на кошера и веднага са ме наобиколили поне 10-тина; ако пък вдигна и възглавницата отвътре се появява направо облак и ме наобикалят, толкова са много, че не виждам почти нищо през мрежата на костюма. Не ме жилят, но се въртят около мен, хиляди са просто.
Иска ми се и моите да бяха така като по клиповете, да мога да си работя с тях без тези костюми и ръкавици.
Не искам да сменям майките на тези, които имам, много ми харесват, семействата са силни. Само да бяха и по-кротички.
По принцип пчелите усещат страха и адреналина, аз както започнах с пчеларството ръкавиците ми бяха на таралеж. След като започнеш да работиш с лекота и пчелите ще се поуспокоят, също е много важно за да не се мачкат пчели ако искаш да са кротки.
След това е времето, притока на нектар, селекцията на майки, просто нещата са комплексни. Но с времето ако работиш правилно ще станат както на клиповете. В момента моите са като аганца, 10 дена работа с тях 0 жила. А пролетта имаше един момент в които пръскаха житата щяха да ме изядат без да се занимавам с тях, отровите много ги дразнят.
Силвия,намали адреналина при отварянето на кошера.Пчелите го усещат и се дразнят.Сега работя само по бански на пчелина.Това е моята почивка на море.Изпотя ли се,пущам помпата и хубаво се наквасвам.После те ми обират капките вода по тялото.Ти се страхуваш от тях и те го разбират по адреналина.Костюми,ръкавиц и и други атрибути са ми непознати.Було слагам само февруари–март.Понякога и когато правя отводки от някоя лява/усойница,която много върло си пази гнездото,но и дава много ,много мед./Кротки са,сигурен съм.Намали адреналина.Успех!
В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))