Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6828

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
    Ма....ааалко разминаване и противоречие със твоя пост 4488. Ейййй,ама и какъв номер само!!!Кадемлия си!За 4–5 дена са натрупали по 30–на кила нектарен медец,че даже са изградили и 3–те основи при тоя студ и вятър.За основите –ДА.За тия дни,моите градят 10–12 магазинни рамки/само на ивица –4 см./ при добър принос на нектар, пило/прясно/ на 3–4рамки.При теб пролетта не иска да дойде, а при мен зимата не иска да си отиде.
    Това което събраха е от преди двайсетина дена и нещат да го запечатат. От три дена насам цъфти акацията, а температурата днес в 10,30 часа беше 10°. Защо си мислиш все, че лъжа? Не виждам смисъл да си правя труда да пиша измислици. Влез в другата стая и виж на коя дата съм качил снимките на двата ми най -силни кошера, по това време събраха меда .

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Как да не вярва като навсякъде нещат да запечатат.До сега да си видял някой рамка да покаже запечатана.След 9 дена вади и си направи анализ за водно съдържание.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Как да не вярва като навсякъде нещат да запечатат.До сега да си видял някой рамка да покаже запечатана.След 9 дена вади и си направи анализ за водно съдържание.
    Във вторник си купих апарат за измерване на водата. Стария е 19%, а по пресния е 24%.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    Е нали ти показах в другата тема. Запечатват си, реално аз съм в твоя район, а като надморска височина разликата е 50-60 метра, но явно има значение като цело че си в планината...
    А и казваш че си направил 150 отводки... Ко да запечатат?

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Аз съм си оставил няколко кошера от които мислех да извадя малко мед,тях не съм ги барал.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    Аз съм си оставил няколко кошера от които мислех да извадя малко мед,тях не съм ги барал.
    Може ли да те помоля да кажеш от колко семейства направи 150 отводки и метода по който ги прави, как прави майките и кога започна цялата операция по възстановяване на загубите. Интресно ми е в такова мащабно и трудоемко занинанимане дали си бил сам или с помощници?
    Дори бих ти предложил да направиш нова тема, ще е полезна много.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Довечера ще кажа ,че сега тръгвам за пчелина.

Заслужил Автор
    Регистриран
    24.03.2017
    Не мога да разбера как ги правят тези видеофилмчета в YouTube - без каквото и предпазно облекло, без ръкавици, без пушалки - отварят кошерите, вадят пити, пчелите си ходят по рамките, занимават се с тяхната си работа. Аз на моите само да им вдигна капака на кошера и веднага са ме наобиколили поне 10-тина; ако пък вдигна и възглавницата отвътре се появява направо облак и ме наобикалят, толкова са много, че не виждам почти нищо през мрежата на костюма. Не ме жилят, но се въртят около мен, хиляди са просто.
    Иска ми се и моите да бяха така като по клиповете, да мога да си работя с тях без тези костюми и ръкавици.
    Не искам да сменям майките на тези, които имам, много ми харесват, семействата са силни. Само да бяха и по-кротички.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 6 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 6 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •