Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 450 от 683 ПърваПърва ... 350400440448449450451452460500550 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 4,491 до 4,500 от общо 6828
    VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Тази година е много зле, пролетта не иска да идва, няма по голяма температура от 20 °. Отдаде 4-5 дена досега да съберат малко мед.

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Тази година е много зле, пролетта не иска да идва, няма по голяма температура от 20 °. Отдаде 4-5 дена досега да съберат малко мед.
    Ма....ааалко разминаване и противоречие със твоя пост 4488. Ейййй,ама и какъв номер само!!!Кадемлия си!За 4–5 дена са натрупали по 30–на кила нектарен медец,че даже са изградили и 3–те основи при тоя студ и вятър.За основите –ДА.За тия дни,моите градят 10–12 магазинни рамки/само на ивица –4 см./ при добър принос на нектар, пило/прясно/ на 3–4рамки.При теб пролетта не иска да дойде, а при мен зимата не иска да си отиде.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от kolev70 Виж публикацията
    Здравейте,един рой се е закачил на дървото до мойте пчели на височина 6–7м.,моля за съвет как да го уловя.
    https://youtu.be/a6ZECKltjmk

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията

И при тия се вади мед ,но кой им го купува.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
    За основите –ДА.За тия дни,моите градят 10–12 магазинни рамки/само на ивица –4 см./ при добър принос на нектар, пило/прясно/ на 3–4рамки.При теб пролетта не иска да дойде, а при мен зимата не иска да си отиде.
    За градежа миналите две седмици съм съгласен,но на някой вместо градежи нектара и прашеца го обръщат в пило.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
    Ма....ааалко разминаване и противоречие със твоя пост 4488. Ейййй,ама и какъв номер само!!!Кадемлия си!За 4–5 дена са натрупали по 30–на кила нектарен медец,че даже са изградили и 3–те основи при тоя студ и вятър.За основите –ДА.За тия дни,моите градят 10–12 магазинни рамки/само на ивица –4 см./ при добър принос на нектар, пило/прясно/ на 3–4рамки.При теб пролетта не иска да дойде, а при мен зимата не иска да си отиде.
    Това което събраха е от преди двайсетина дена и нещат да го запечатат. От три дена насам цъфти акацията, а температурата днес в 10,30 часа беше 10°. Защо си мислиш все, че лъжа? Не виждам смисъл да си правя труда да пиша измислици. Влез в другата стая и виж на коя дата съм качил снимките на двата ми най -силни кошера, по това време събраха меда .

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от БоянГ Виж публикацията
    Значи така ще направя,утре ще ги изтръскам на чаршав махам маточниците който не харесвам оставям един за семействата и по един в оплодните със повечко пчели,и оплодните вкъщи на балкона надалеч.Акацията при мен тепърва разпуква надявам се не продължат със роевото и да им се отвори работа.
    Опитай на старото място да оставиш 1 пита с пило и едно майчило на нея. Всичко друго да е основи или изградени пити. Останалите пити с пило и пчели премести настрани. Така пак все едно си махнал пилото, само дето на старото място ще има майчило вместо майка. Майката не я връщай никъде, ще я убият. От опит ти го казвам.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Как да не вярва като навсякъде нещат да запечатат.До сега да си видял някой рамка да покаже запечатана.След 9 дена вади и си направи анализ за водно съдържание.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Как да не вярва като навсякъде нещат да запечатат.До сега да си видял някой рамка да покаже запечатана.След 9 дена вади и си направи анализ за водно съдържание.
    Във вторник си купих апарат за измерване на водата. Стария е 19%, а по пресния е 24%.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от kolev70 Виж публикацията
    Здравейте,един рой се е закачил на дървото до мойте пчели на височина 6–7м.,моля за съвет как да го уловя.

Тоя рой с един кашон и прът ако нямаш тръвна лесно ще го пребереш.Другото по важно от къде е дошъл.Бай Росен рояка навремето ме учеше че от дето е текло пак ще тече/проверка демек на семействата да правя през 14 дена или преди паша/

Страница 450 от 683 ПърваПърва ... 350400440448449450451452460500550 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 11 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 11 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •