Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6768

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    И забавят роенето-направо докторска работа...

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    И забавят роенето-направо докторска работа...
    Да така е вече нито един не иска да роява, уплашиха се, хехе. Днес прехвърлих всички съмнителни 0 в роево. Дали ако се развали времето пак могат за изпаднат аз до сега не помня кошер да ми е изпадал 2ри път в роево.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Вероятността да изпаднат в роево от тук насетне не е малка, за това смело наблягай на отводки ако искаш хем да закърпиш бюджета, хем да спиш спокойно.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Цеко Виж публикацията
    Вероятността да изпаднат в роево от тук насетне не е малка, за това смело наблягай на отводки ако искаш хем да закърпиш бюджета, хем да спиш спокойно.
    Няма вече къде, всички кошери са охлабени с най малко по 2 рамки запечатано пило и всичките 46 сандъка са пълни с отводки. В двора няма място игла да забода

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Към момента при мен акацията продължава, вероятно още 2-3 дена. По-силните кошери се отчетоха повече от добре, средните имат да догонват, а слабите ... поне няма да ги храня. Към края на следващата седмица ще извадя каквото има, а няколко дена след това са планирани за направа на новите отводки чиито майки тези дни трябва да се оплодят.

ramdisk-crop_169045297_NbEBYT.jpg
    Keep Walking...

Заслужил Автор
    Регистриран
    24.03.2017
    Браво! Много хубаво изглежда.

При мен положението не е особено добро. Рапица няма, акацията тази година явно не е добра защото така си прецъфтя без да я посещават пчели, пълно е с акациеви дървета и нито една пчела в тях, обикалях ги 4 дни подред - нищо. Мои колеги от селото споделиха, че са си изкарвали кошерите по съседни села където е имало рапица. В магазините ми няма нищо, и рамки не са градили в тях. Но плодниците поне са добре, посъбрали са си медец и прашец.

Сега се надявам на липата, имам няколко големи липови дървета в двора и дано да цъфнат до седмица.

Времето е много непостоянно, 2-3 дни слънце и е топло, 4-5 дни е студено и вали. И ние, и пчелите се объркахме вече, пролет нямаше никаква, дано поне лятото да е читаво.

Автор
    Регистриран
    06.01.2015
    Цитат Първоначално публикувано от zayo Виж публикацията
    Към момента при мен акацията продължава, вероятно още 2-3 дена. По-силните кошери се отчетоха повече от добре, средните имат да догонват, а слабите ... поне няма да ги храня. Към края на следващата седмица ще извадя каквото има, а няколко дена след това са планирани за направа на новите отводки чиито майки тези дни трябва да се оплодят.

ramdisk-crop_169045297_NbEBYT.jpg
    При мен акацията свърши. Въртях две тенекии и остана около още едно за другата седмица. Винаги има едно "но" и то е, че са го омешали с рапицата понеже се засече с акацията. Тези който бяха заложили маточници и ги махнах не са сложили нови.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Цитат Първоначално публикувано от mir@k@ Виж публикацията
    При мен акацията свърши. Въртях две тенекии и остана около още едно за другата седмица. Винаги има едно "но" и то е, че са го омешали с рапицата понеже се засече с акацията. Тези който бяха заложили маточници и ги махнах не са сложили нови.
    И при мен имаше рапица, разви семействата, но пусна малко. Понеже повечето от семействата не бяха кой знае колко силни, нарочно забавих ротацията им до 5-6 дни преди цъфтежа на акацията, пък и в това време задъниха горния корпус с пило и мед. Е, на силните семейства майките им сами бяха слезли в първи, за да снасят. Имах два влезли в роево, но акацията ги "излекува". Взех малко отпуск, та в петък ще намажа центрофугата.
    Keep Walking...

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 6 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 6 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •