Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6828

Преглед на хибрид режима

Потребител
    Регистриран
    30.07.2015
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Аз този филм съм го гледал за това казвам, толкова ми писна от това положение, че ги оставих на края да рояват, но човек се учи от грешките си за това е хубаво да минеш по този път. Спасението е паша, тръгнели за часове спират роевото.
    Интересното е ,че и трите семейства който изпаднаха в роево не са спирали да работят,и сега даже си хвърчат здраво и изградените рамки са почнали да ги пълнят.Иначе и аз ще оставя по един маточник ама сърце не ми дава такива хубави да ги премахвам.Не мога ли да си ги изрежа два черпака пчели от същото семейство и направо във оплодно надалеч?

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от БоянГ Виж публикацията
    Интересното е ,че и трите семейства който изпаднаха в роево не са спирали да работят,и сега даже си хвърчат здраво и изградените рамки са почнали да ги пълнят.Иначе и аз ще оставя по един маточник ама сърце не ми дава такива хубави да ги премахвам.Не мога ли да си ги изрежа два черпака пчели от същото семейство и направо във оплодно надалеч?
    Интересно, при мен първи симптоми на роево настроение са спиране на градежа, спиране на нектара, висене на пчелите по рамките и в последствие залагане на маточници. И обратно при спирането. Иначе може да направиш оплодни сандъци с маточниците, но слагай повече пчели защото ще се върнат летящите, ако не е над 5км.

Потребител
    Регистриран
    30.07.2015
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Интересно, при мен първи симптоми на роево настроение са спиране на градежа, спиране на нектара, висене на пчелите по рамките и в последствие залагане на маточници. И обратно при спирането. Иначе може да направиш оплодни сандъци с маточниците, но слагай повече пчели защото ще се върнат летящите, ако не е над 5км.
    Значи така ще направя,утре ще ги изтръскам на чаршав махам маточниците който не харесвам оставям един за семействата и по един в оплодните със повечко пчели,и оплодните вкъщи на балкона надалеч.Акацията при мен тепърва разпуква надявам се не продължат със роевото и да им се отвори работа.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от БоянГ Виж публикацията
    Значи така ще направя,утре ще ги изтръскам на чаршав махам маточниците който не харесвам оставям един за семействата и по един в оплодните със повечко пчели,и оплодните вкъщи на балкона надалеч.Акацията при мен тепърва разпуква надявам се не продължат със роевото и да им се отвори работа.
    Опитай на старото място да оставиш 1 пита с пило и едно майчило на нея. Всичко друго да е основи или изградени пити. Останалите пити с пило и пчели премести настрани. Така пак все едно си махнал пилото, само дето на старото място ще има майчило вместо майка. Майката не я връщай никъде, ще я убият. От опит ти го казвам.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •