Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 6828

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Здравейте. Питането ми е относно строителната рамка. Като ротирам корпусите и добавям в средата трети корпус с основи, строителната, ако не я извадя, ще се окаже труднодостъпна в най-долния корпус. Ако при ротацията я преместя в бившия долен /първи/, който става горен /трети/, има някаква вероятност да преместя заедно с нея и майката, ако тя в този момент е на нея. Така тя може да се окаже почти сама най-горе след ротацията, а нали целта е да бъде свалена долу. Не ми се губи време да оглеждам внимателно всеки път за майката. Дори и да не е там майката, на строителната може да има пило. Не ми изглежда разумно в евентуално почти пуст горен корпус да сложа строителна рамка с пило, отдалечена от останалите плодникови рамки. Има вариант да я поставя в средния корпус между основите, но пак ще е труднодостъпна за преглеждане и изрязване. Как е най-добре?
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    ... Как е най.добре?
    Като знам какви ти са плановете и мащаба на развитие , най-добре забрави строителната рамка.
    пп. Онези от бии-смарт , още не са измислили робот за изрязване на СР.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Като знам какви ти са плановете и мащаба на развитие , най-добре забрави строителната рамка.
    пп. Онези от бии-смарт , още не са измислили робот за изрязване на СР.
    Може и така да стане, може и да ми мине котка път, никой не може да знае предварително как ще се развият събитията. Аз по-добре да пробвам колкото може повече практики и да си избера такава, която най-добре ме устройва. Питането остава.
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Може и така да стане, може и да ми мине котка път, никой не може да знае предварително как ще се развият събитията. Аз по-добре да пробвам колкото може повече практики и да си избера такава, която най-добре ме устройва. Питането остава.
    Докато пробваш повече практики и живота минал.

п.п. Не ти мисля зло, гледам да съм полезен. Ако ще ти помогне, аз никога не съм ползвал СР.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Аз също никога не съм ползвал СР при ЛР система. Особено в конфигурация 3 корпуса не си го представям... Все пак горен корпус вече трябва да го гласим за медови, а пък надолу да вадим и да режем..., не знам. Може би една-две рамки с търтеево пило да си бележиш и да си изрязваш като запечатат. Ама то идва всяка седмица и пак ще се откажеш.
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Ясно, отказвам се от СР. Пък и тръгнаха да се роят, така че други са грижите сега.

Потребител
    Регистриран
    13.09.2016
    Здравейте, от скоро започнах с два кошера. Бихте ли ми казали подхранването със захарен сироп през какво време се прави, дали се смесва с някакви витамини и по колко се дава и защо точно се дава и кога се спира с него?

Потребител
    Регистриран
    20.03.2016
    Колеги обяснете ми на мен новобранката/от три години/защо всички СР ми са само от пило ,и тук там търтеи .Работя с ЛР система .Тази седмица като отида ,там където се е излюпило пилото ще махна СР и повече няма да слагам .Какво ще ме посъветвате .

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Според някой читатели на форума може да си мислят за мен,че не съм начинаещ,но точно това е.Затова и ще задам един въпрос и аз.Как мога да се се справя от натравяне от Неоникотиноиди?

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Според някой читатели на форума може да си мислят за мен,че не съм начинаещ,но точно това е.Затова и ще задам един въпрос и аз.Как мога да се се справя от натравяне от Неоникотиноиди?
    Като спреш да се занимаваш с пчели.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •