Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 444 от 683 ПърваПърва ... 344394434442443444445446454494544 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 4,431 до 4,440 от общо 6828
    VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    В Италия има голям добив на такъв мед.Аз до сега съм вадил 1 път.Сега ще ви чета да ви гледам само сеира/Следете ръчичките/

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Цитат Първоначално публикувано от delpi Виж публикацията
    Запитвам какво си казал
    Аз , още чакам адашко .

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    В Италия има голям добив на такъв мед.Аз до сега съм вадил 1 път.Сега ще ви чета да ви гледам само сеира/Следете ръчичките/
    Хех Друмев .
    Ти , се изкара голям спец , а дали е така ?
    Скоро , отново колега ще те пита , как са твоите семейства .
    Колегата ти каза - премести кошерите .

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Здравейте. Питането ми е относно строителната рамка. Като ротирам корпусите и добавям в средата трети корпус с основи, строителната, ако не я извадя, ще се окаже труднодостъпна в най-долния корпус. Ако при ротацията я преместя в бившия долен /първи/, който става горен /трети/, има някаква вероятност да преместя заедно с нея и майката, ако тя в този момент е на нея. Така тя може да се окаже почти сама най-горе след ротацията, а нали целта е да бъде свалена долу. Не ми се губи време да оглеждам внимателно всеки път за майката. Дори и да не е там майката, на строителната може да има пило. Не ми изглежда разумно в евентуално почти пуст горен корпус да сложа строителна рамка с пило, отдалечена от останалите плодникови рамки. Има вариант да я поставя в средния корпус между основите, но пак ще е труднодостъпна за преглеждане и изрязване. Как е най-добре?
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    ... Как е най.добре?
    Като знам какви ти са плановете и мащаба на развитие , най-добре забрави строителната рамка.
    пп. Онези от бии-смарт , още не са измислили робот за изрязване на СР.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Като знам какви ти са плановете и мащаба на развитие , най-добре забрави строителната рамка.
    пп. Онези от бии-смарт , още не са измислили робот за изрязване на СР.
    Може и така да стане, може и да ми мине котка път, никой не може да знае предварително как ще се развият събитията. Аз по-добре да пробвам колкото може повече практики и да си избера такава, която най-добре ме устройва. Питането остава.
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Може и така да стане, може и да ми мине котка път, никой не може да знае предварително как ще се развият събитията. Аз по-добре да пробвам колкото може повече практики и да си избера такава, която най-добре ме устройва. Питането остава.
    Докато пробваш повече практики и живота минал.

п.п. Не ти мисля зло, гледам да съм полезен. Ако ще ти помогне, аз никога не съм ползвал СР.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Аз също никога не съм ползвал СР при ЛР система. Особено в конфигурация 3 корпуса не си го представям... Все пак горен корпус вече трябва да го гласим за медови, а пък надолу да вадим и да режем..., не знам. Може би една-две рамки с търтеево пило да си бележиш и да си изрязваш като запечатат. Ама то идва всяка седмица и пак ще се откажеш.
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Ясно, отказвам се от СР. Пък и тръгнаха да се роят, така че други са грижите сега.

Потребител
    Регистриран
    13.09.2016
    Здравейте, от скоро започнах с два кошера. Бихте ли ми казали подхранването със захарен сироп през какво време се прави, дали се смесва с някакви витамини и по колко се дава и защо точно се дава и кога се спира с него?

Страница 444 от 683 ПърваПърва ... 344394434442443444445446454494544 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 7 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 7 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •