Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 79 от 419 ПърваПърва ... 2969777879808189129179 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 781 до 790 от общо 4190
    Автор
    Регистриран
    03.03.2016
    Пчеларски район
    обл. Ловеч
    дай боже утре като отвориш и магазините пълни

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Ако изчака до другата седмица наистина ще бъдат пълни.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    О утре от магазините мед няма да се вади, може би само строителните рамки че са запечатана рапица и предната седмица не ги извъртяхме..

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Днес сложих на някой кошери втори магазин/шегичка/Махнах даже на някои семейства и тези който сложих преди.Колегите вече имат и роеве.Май ще дойда най калпавия пчелар тая година в Златарица.
    Този пост е редактиран от jdrumev; 12.05.2017 в 23:58.

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    При мен дядо БОЖЕ да де берекет на маточници за самосмяня,но пък 150 броя отводки ще имам с качествени майки.Акацията почва да цъфти в момента.
    Самоа питам,Данчо/нали ми разреши така да се обръщам към теб.Ако има промяна–сигнализирай!/.Беше споменал някъде,че зимната смъртност е мн. голяма при теб.Откъде ще ги изсмучеш тези 150 отводки по на 3–4 рамки? Това са си 500–600 рамки,от тях 300–350 със запечатано пило?Дай инфо,как става лесно това?И аз мисля за 200–250 отводки,но го нямам материала.К,во ши кайш,тъй ще комуникираме ли?Няма значение в коя тема!!!???

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
    Самоа питам,Данчо/нали ми разреши така да се обръщам към теб.Ако има промяна–сигнализирай!/.Беше споменал някъде,че зимната смъртност е мн. голяма при теб.Откъде ще ги изсмучеш тези 150 отводки по на 3–4 рамки? Това са си 500–600 рамки,от тях 300–350 със запечатано пило?Дай инфо,как става лесно това?И аз мисля за 200–250 отводки,но го нямам материала.К,во ши кайш,тъй ще комуникираме ли?Няма значение в коя тема!!!???
    Дели ги два пъти и е готов. Данчо, ти какво ще кажеш? Прав ли съм?

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
    Прав си трудно е,но има много начини.Аз имах към 500 рамки с мед сега имам 120-150.Преди време си направих няколко магазина с размерите на ДБ корпус.След като развихме семействата сложих на няколко от тях вместо стандартния махазин тоя модел.Идеята за тоя магазин в началото беше при обеденение на семейства да го изполвам.Даже и брата ми се чудеше на налудничевата идея да напълня целия магазин с пити с мед викаше ,,ще блокират тия кошери,,За мой късмет а можеби и дядо боже обърнаха меда в пило.До миналата седмица имах кошери с по 10-15 рамки пило от край до край.
    П.с Сега да не кажеш,че не е рентабилно с меда дето съм ползвал.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията

Прав си както винаги,но изтърваш момента с тръваната по 3.Вече направих 2 отводки от тръвана и заредих нови рамки за инсеминация с мед.

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Не се връзва Слънчо схемата.Ще трябва да използваме/3–мата/услугите на Тексотроникс за забавяне въртенето на Земята,та да ни стигне времето.Ако греша,че това ще помогне,коригирай неукия.Добре че писа тук,за да разбера че Соларис е жив–зачекнат и творящ.Иначе к,во–Т.Д. Ама аз съм започнал дискусия преди отколе със Соларис т.е. Слънчо,а не с Т.Д.Ако модератора Т.Д. счете това за спам,да го запокити в дън Земя.Да го не намери никой си.

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Прав си трудно е,но има много начини.До миналата седмица имах кошери с по 10-15 рамки пило от край до край.
    П.с Сега да не кажеш,че не е рентабилно с меда дето съм ползвал.
    Първо на послеписа: 1.Не,ДАНЧО!Аз подхранвам,храня и........................... само с мед!!!
    Не съм от тези с тънките сметки–меда толкова,захарта толкова,инверта толкова.Губиш толкова.Използвам само мед!!!
    2.Ти не беше ли на ДБ? А з съм на такива.Толкова рамки с пило имам само в двата лежака/26 и22 рамкови/ с магазин отгоре.
    3.В Блата имам макс 6–8 рамки,не на всички.Резона е 5–6 рамки,и то сумарно.Тази година е година на прашеца–имам кошери с по 4–5 рамки с прашец,като постоянно изтеглям пълна рамка.Но тя възстановява статуквото.Много интересна ситуация при теб.Браво!Пожелавам ти да постигнеш заплануваното от теб!!!

Страница 79 от 419 ПърваПърва ... 2969777879808189129179 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (1 потребител (и) и 1 гост (и))

1. Георги 1974

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •