Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 6828

Преглед на хибрид режима

  1. #1
    Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Мнения
    972
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Здравейте, имам питане. Изрязах от строителните рамки към 10 килограма запечатано търтеево пило /две кофи/. Това как се обработва, за да му използвам восъка?
    Колегата Ковалски е постъпил правилно,макар несъзнателно.Воден от девиза ''Оползотвори всичко''. Следващия път направи като него,но...–дай сока през нощта или смрачаване.Не през деня,особено по обяд.Не задължавам никого с мнението си.Аз съм хоби пчелар.Успех в топенето на суровината!

  2. #2
    Заслужил Автор
    Регистриран
    12.07.2013
    Мнения
    229
    Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
    .....Не задължавам никого с мнението си.Аз съм хоби пчелар......
    Строителната рамка и далаците не служеха ли за обирането на акара?
    Акара не разпространяваше ли вирусите в семейството?
    "Сокчето" ........?
    Богохулство е да мислиш, че нещо е случайно.
    Да хапнем да пийнем, другото е лъжа.
    Живота свършва, парите не.

  3. #3
    VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Мнения
    3,743
    Пчеларски район
    Раковски
    Ами поилката???Болно семейство дали ще гради??Бог да пази кралицата!!!!

  4. #4
    Заслужил Автор
    Регистриран
    12.07.2013
    Мнения
    229
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Ами поилката???
    Вируса се разпространява на клетъчно ниво а не във водата.
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Болно семейство дали ще гради??
    Ако семейството гледа търтеи значи има обилен приток на прашец. Тогава защо ти е сокче.
    Ако няма обилен приток на прашец и няма далаци, тогава сокче откъде?
    Ако семейството е болно и не гради сокчето дали ще го спаси?
    Богохулство е да мислиш, че нещо е случайно.
    Да хапнем да пийнем, другото е лъжа.
    Живота свършва, парите не.

  5. #5
    Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Мнения
    972
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от seto4e Виж публикацията
    Строителната рамка и далаците не служеха ли за обирането на акара?
    Акара не разпространяваше ли вирусите в семейството?
    "Сокчето" ........?
    Кой акар?Този дето още не знае акар ли е,осмокрак ли е или част от търтиевото имаго върху което се намира в момента на изрязването.''Сокчето''–доб ре си го сложил в кавички.Ха сега помисли какво има в него!Ще ти дам жокер–Абстрахирай се от второто изречение в твоя пост.

  6. #6
    VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Мнения
    3,603
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Различите вируси имат различни форми и размери - от 10 до 350 * 10-6мм.

    Вирусите са едни от най-простите частици, имащи способността да се размножават. Спорен въпросът дали те могат да се определят като живи същества, понеже те се състоят от една или няколко огромни молекули и нямат метаболизъм. Вирусите не са клетки, те нямат клетъчни органели и не се хранят или делят.

    Заразяването на клетката при различните вируси е различно, но в най-общия случай, когато вирусът се доближи до клетката гостоприемник, той инжектира в цитоплазмата й своята ДНК (или РНК), а капсидът остава навън. Клетката няма как да разбере, че новопоявилата се ДНК не е нейна и започва да изпълнява заложената в нея наследствена програма. Тя "подарява" своите запаси от енергия и суровини за изграждане на белтъци и нуклеинови киселини, както и своите органели на вирусната ДНК.

    На клетъчно ниво начините на заразяване с вирус са сравнително сходни - или клетката поглъща вируса, като го мисли за хранителна частица, след което той се освобождава от храносмилателната вакуола и заразява клетката, или вирусът сам инжектира своята НК в клетката. Ако говорим за заразяване на организма (напр. човешкия) с вирус, тук нещата стоят по-различно. Трите основни начина за заразяване с вирус са по въздушно-капков път, чрез допир или чрез телесни течности на заразен.
    Източник:Вируси и начини на заразяване
    http://www.referati.org/virusi-i-nac...vane/36144/ref


  7. #7
    Заслужил Автор
    Регистриран
    12.07.2013
    Мнения
    229
    Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
    Кой акар?Този дето още не знае акар ли е,осмокрак ли е или част от търтиевото имаго върху което се намира в момента на изрязването.''Сокчето''–доб ре си го сложил в кавички.Ха сега помисли какво има в него!Ще ти дам жокер–Абстрахирай се от второто изречение в твоя пост.
    Сигурно се бъзикаш.
    В семейства заразени с вируса на деформираните крила той се открива в:
    100% от пчелите с деформирани крила;
    95% от пупите;
    92% от акарите в семейството;
    80% от ларвите;
    79% от нормално изглеждащите пчели;
    47% от търтеите;


    Нещо повече, търтеите носещи вируса са напълно конкурентни и участват пълноценно в оплождането на майките. 25% от майките оплодени в зони с епидемия на вируса на деформираните крила се връщат от брачен полен заразени, като най-високите нива на вируса са в сперматеката.
    Това води до слаби семейства и преждевременна смяна на майката.


    Един жокер и от мен. Като дойде време да ти се оплождат майките гледай доста преди това да си изчистил акара и се моли и комшиите ти да са го направили.
    Богохулство е да мислиш, че нещо е случайно.
    Да хапнем да пийнем, другото е лъжа.
    Живота свършва, парите не.

  8. #8
    Автор
    Регистриран
    11.11.2016
    Мнения
    166
    Пчеларски район
    Айтоско
    Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
    Колегата Ковалски е постъпил правилно,макар несъзнателно.Воден от девиза ''Оползотвори всичко''. Следващия път направи като него,но...–дай сока през нощта или смрачаване.Не през деня,особено по обяд.Не задължавам никого с мнението си.Аз съм хоби пчелар.Успех в топенето на суровината!
    Много бързо се разваля от жегата,май това го имаш в предвид.Може да се използва рано напролет за протеинно подхранване,но трябва до тогава да се съхранява във фризер.

  9. #9
    VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Мнения
    3,743
    Пчеларски район
    Раковски
    А дозирането?Всъщност какво и колко слагаш в хранилката?

  10. #10
    Автор
    Регистриран
    11.11.2016
    Мнения
    166
    Пчеларски район
    Айтоско
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    А дозирането?Всъщност какво и колко слагаш в хранилката?
    Ще пробвав с 200 гр

 

 
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 14 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 14 гост (и))

Разрешения за писане

  • Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •