Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 428 от 683 ПърваПърва ... 328378418426427428429430438478528 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 4,271 до 4,280 от общо 6828
    VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    ПАЗИ БОЖЕ такова пило.
    Аз мисля че има предвид запечатано и отворено.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Аз мисля че има предвид запечатано и отворено.
    Да точно така

Почетен Автор
    Регистриран
    18.03.2011
    Цитат Първоначално публикувано от nikawr Виж публикацията
    Ами не съм много съгласен с вас, миналата година имахме подобен кошер...
    А аз ще ти кажа, че никак не си убеден в това. :Д
    "Най-мързеливата система е най-печеливша." - Димитър Павлов

Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    Цитат Първоначално публикувано от kando Виж публикацията
    А аз ще ти кажа, че никак не си убеден в това. :Д
    Да не съм убеден, колко пък да не съм убеден....
    Еми всеки може да си мисли каквото си иска и да върши каквото сметне за правилно.
    Мисля че форума е за да споделяме инфо и да се учим. Не казвам че съм прав на 100%, но ако и тази година подобен кошер се съвземе по този начин, за мен това би означавало, че правилно сме постъпили.
    Колкото до миналогодишния кошер, той си изимува даже със същата майка, и сега е над средно ниво спрямо другите.

п.п. Трябва да уточня, че все пак разлика има, кошерите не са търпели нападения...

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Ами не съм много съгласен с вас, миналата година имахме подобен кошер, произведе си майка и си хвана слънчогледа не на 100% но все пак. Тази година имаме пак такъв един, майката се е излюпила но още не е оплодена и ако пронесе, това семейство ще изпревари майска отводка на 100%.
    Друг е въпроса, че имаме от седмица и половина цъфнала рапица и на разпети петък 30% от семействата имаха сложено мъничко и в магазина. Така че от такова силно семейство една пита с пило не би го сбъркало толкова.
    Колкото до това дали осиротялото семейство е болно и затова е осиротяло, това са догадки, може просто да е калпава майката, а ако е болно и го обединим с друго затриваме 2ри кошер...
    Колега , без да се заяждам , но ,,имахме,, и ,,имаме,, .
    Ти ,ли си пчелар или някой друг ?
    Защото , по спомени на очевидци не работя .

Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    Как да кажа колега, че кошерите са мои, като реално не са! Баща ми се занимава с това повече от 20 години и аз покрай него, а преди това когато бях дете дядо ми имаше кошери. Помагам колкото мога, защото останах да живея във Варна, та затова правилно си забелязал, че се изразявам в множествено число. Колко до това дали съм пчелар, сам си прецени!
    А това за очевидците не го разбрах...

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    Колега , без да се заяждам , но ,,имахме,, и ,,имаме,, .
    Ти ,ли си пчелар или някой друг ?
    Защото , по спомени на очевидци не работя .
    Колега Иванов, темата е за млади пчелари и в нея е необходимо да се обяснява на същите такива, а не да им се караме, че дори и да им отказваме помощ.

Почетен Автор
    Регистриран
    18.03.2011
    Трябва да уточня, че все пак разлика има, кошерите не са търпели нападения...
    Ето виждаш ли - като ти казвам, че не си убеден, на теб не ти се вярва.

Семейство едвам изкарало зимата, някак си успяло да оцелее до края на Март началото на Април, развило се там на две- три рамки пило и толкова шепи пчели, изгубило неясно поради какви причини майка и още същия ден нападнато - такива ли са семействата от примера, за който говориш? (;

За протокола - с такова семейство аз не се занимавам, защото си е жива беля със часовников механизъм в пчелина, от което човек я хване, я не, един магазин мед за цялата година т.е. крайно нерентабилно, ненужно рисково и безсмислено. Прочее каква майка ще придава, докато семейството е нападнато? Тя няма да оцелее повече от пет минути. Първо и най- напред задължително трябва да се спре нападението, а след това да се прави, каквото ще се прави - инак ще е безрезултатно.
    "Най-мързеливата система е най-печеливша." - Димитър Павлов

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Колега Иванов, темата е за млади пчелари и в нея е необходимо да се обяснява на същите такива, а не да им се караме, че дори и да им отказваме помощ.
    Колега Дончев , на никой не съм се карал , а и на никой не съм отказвал помощ стига да ми e поискал такава .

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Така ми се е сторило колега Иванов, така ми се е сторило.

Страница 428 от 683 ПърваПърва ... 328378418426427428429430438478528 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 5 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 5 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •