Имали са нужда от пчелни килийки и затова са си построили.Да не си закъснял с разширяването?
Имали са нужда от пчелни килийки и затова са си построили.Да не си закъснял с разширяването?
Гладът не е заради това,че не можем да нахраним гладните,а заради това ,че не можем да нахраним богатите.
За това явление писах още преди 2 години, виж мнение 76 от настоящата тема. Не получих адекватен отговор, а не знам и дали има такъв. Само че при мен цялата пита беше с килийки за работническо пило. Просто е някакъв период или съвкупност от външни фактори, които не са ни известни. Същата година беше добра за мен, като добиви. Успех.
Здравейте,
Не знам дали съм прав, но: Когато пч. семейство нараства то има нужда от пчели работнички, не от търтеи. Затова според мен са изградили раб. килийки.
Поздрави, Г. Георгиев
Да попитам каде в гнезното поставаш строителната рамка
В една от класическите книги по пчеларство на Радоев пише, че строителната рамка се поставя до крайната пита с пило. Там я поставям и аз. До крайната пита с пило, но от другата страна на гнездото се поставя основа за градеж. Със затопляне на времето и при по-силно семейство, основата може да се постави и направо в средата на гнездото. Във филма за ЛР кошерите ми направи впечатление, че поставят строителната рамка в крайна позиция в долния корпус. Правил съм го този опит. Градежът е слаб. Понякога ми се случва и да я забравя строителната рамка, когато е поставена в долния корпус. Ако я поставя в горния корпус, градежът и е по-бърз, изрязването и е по-удобно, без снемане на горния корпус. В такъв случай обаче, често пъти се случва, на строителната рамка, освен търтеево пило, да има и мед.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))