Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 781

Преглед на хибрид режима

Автор
    Регистриран
    19.02.2016
    Пчеларски район
    Добруджа
    Редкият сироп през есента е бомба със закъснител ( мое мнение ( те , пчелите се връзват на номера със редкият сироп - ама пролетта ( като е топло ) и началото на лятото ) - хем трудно го вдигат хем увеличава влагата в кошера когато не трябва ( спори на нозема има във всяко семейство ) . Например - ползваш Нозестат , есента ( 500-800 мл. на семейство ) и хем пестиш от цената му хем от гъстотата на сиропа - грешка . Аз третирам/храня ( Август , Септември , Октомври ) със сироп 2:1 захар/вода , колега третира/храни със 1:2 - тази пролет разликата е чувствителна ( това за моят район ) .
    Липсата на пило в края на лятото и проблема със слънчогледовият мед - и двете ги има при мен . Трудната смяна зимна/пролетна пчела също , но то повече като следствие на горното .

Наблюдател
    Регистриран
    14.02.2011
    Ако вярваш на всичко,което четеш,по-добре не чети

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.04.2016
    Пчеларски район
    Ресен-село Паскалевец
    Да разбирам ли че тези колеги които пишат че през август в големите жеги масово са стоели на бради пчелите,техните кошери са без мрежа на дъното,защото аз съм с цяло мрежесто дъно и нямам такива проблеми,надупчил съм кошера да има проветрение,плодника,магаз ина и капака и миналата година нямах никакви бради.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Кошерите с с цяла мрежа и бяха отворени всички прелки.

Почетен Автор
    Регистриран
    18.03.2011
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Кошерите с с цяла мрежа и бяха отворени всички прелки.
    Явно не е достатъчно - докато правят бради на прелката, ще продължаваш да изпитваш затруднения.
    "Най-мързеливата система е най-печеливша." - Димитър Павлов

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от kando Виж публикацията
    Явно не е достатъчно - докато правят бради на прелката, ще продължаваш да изпитваш затруднения.
    При мен с изцяло мрежа отворени входове и всички капаци са с фибран но бради няма, само по 1-2 пчели вентилират на входовете. А кошерите ми са изцяло на припек.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    И аз нещо не хващам вяра за 30-50%. За 6 години пчеларстване имам само едно загинало РЕДОВНО семейство. Отводки ми загиват почти всяка зима. По някой път есен събирам по 2-3 слаби отводи за да могат да презимуват. Но редовни кошери аз не знам какво е да загинат. Сега и аз имам слаби. Имам и няколко с магазини вече. 2 се опитват и да рояват. Действително миналата пролет семействата видимо бяха по-добре. Но не вярвам за такива проценти.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Има хора не с 50%, а с 90% загуби. Няма смисъл да лъжат дори напротив много не си признават и картината е по-шокираща от колкото се представя.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Има хора не с 50%, а с 90% загуби. Няма смисъл да лъжат дори напротив много не си признават и картината е по-шокираща от колкото се представя.
    Някои много надуваха балона и сега се чудят как да кажат, че им издиша. Всичко е ясно. Само трябва да се чете всеки пост във форума и пъзела се сглобява.

Забранен
    Регистриран
    12.09.2014
    В Разградско има голяма смъртност- колега от 112 кошера сега е с 5-6. В същото село където му е пчелина, пчелари с по 20 кошера са останали с по 3-4.
    Друг от Кубрат ми се оплака, че от 30 години пчеларства и от 150 е останал с 10 които и те се топят.
    Каза, че като отиде на пчелина все едно отива на гробище с паметници...
    Средно от 10 човека с които съм говорил половината са с над 90% смъртност, другите са с много слаби семейства излезли от зимата.
    Аз лично от 65 имам 10 загуба и се смятам за късметлия. Имах още 10 които се топяха , но на 2 пъти ги подсилвах с пило и пчели и се нормализириха.

пп
    Сетих се и, че други двама познати се отърваха само с по 1-2% загуби.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •