Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 1589

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Това с големите букви си го остави за теб и си го прави, колкото искаш. Аз давам съвет на друг човек и затова препоръчвам -клетка. А защо я ползвам : В някои моменти около пилото на рамката , която тръскам има пресен нектар, който намокря падащите пчели. По тази причина в кошера влизат и по-стари пчели, които могат да убият майката. На всеки е ясно, какво нещо е загуба на майка по това време.
    Да прав си, всеки има мнение и аз го уважавам. За мен шанса да стане това е 1/1милион, но знае ли човек.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Да прав си, всеки има мнение и аз го уважавам. За мен шанса да стане това е 1/1милион, но знае ли човек.
    Да пропуснах факта, че твоите са специална гръцко-врачанска селекция.

Това не е мнение, а съвет и споделен опит. И нищо ново, пише го във всяка книга. ..." При някои манипулации, майката се затваря в клетка за да се предпази..."

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Да пропуснах факта, че твоите са специална гръцко-врачанска селекция.

Това не е мнение, а съвет и споделен опит. И нищо ново, пише го във всяка книга. ..." При някои манипулации, майката се затваря в клетка за да се предпази..."
    Аз какво правя не пиша тук че не е правилно, но моите пчели приемат майките с лекота. Един приятел дойде един ден а аз тъкмо придавах майки и каза ти си напълно луд като видя как ловя майката и я хвърлям директно върху рамките

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Аз какво правя не пиша тук че не е правилно, но моите пчели приемат майките с лекота. Един приятел дойде един ден а аз тъкмо придавах майки и каза ти си напълно луд като видя как ловя майката и я хвърлям директно върху рамките
    Пишем за различни неща. Язък за устрема ми, даже и снимка качих за по-нагледно.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Странни съвети дава Танасов и то на конкретен въпрос, ако се съберат две семейства с майките, вероятно говориш за двумайчино семейство

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Странни съвети дава Танасов и то на конкретен въпрос, ако се съберат две семейства с майките, вероятно говориш за двумайчино семейство
    Бях ти дал съвет, да не ходиш след постингите ми. Понеже не вдяваш, пак скочи в нищото -на двумайчини.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от zurkelai Виж публикацията
    А какво ви е мнението относно следното.имам три слаби кошерчета но едно от тях е твърде слабо.Пчелите в силните кошери рано тръгват да събират а от тези слабички едва по обяд.Чудя се дали да не обидиня най слабия с друг слаб сега.или да изчакам?Благодаря ви предварително!
    Покриваш майката с мрежеста клетка и изтръскваш 2-3 рамки с млади пчели (може от различни кошери ) на входа. На другият ден я освобождаваш.

Бях ти дал съвет, да не ходиш след постингите ми. Понеже не вдяваш, пак скочи в нищото -на двумайчини.
    А трябва ли да се вслушвам в безсмислени съвети? Май те гони параноя? След като виждам, че даваш на хората некоректни съвети, би следвало да се намеся! Много добре си вдявам аз, а туй какво ти си мислиш е друг въпрос.

За да съм точен , първия цитат е въпроса на колегата, а втория цитат - твоя съвет към неговия въпрос. Та коя майка ще спасяваме или и двете.
    Ето сега и моя съвет към него: слага директно питите с пчелите в другото семейство, почерпва ги с малко ракийца и пей сърце, какви стръсканици, па млади пчели, па тинтири-минтири. Сега пчелите се обединяват, най лесно, както и майки се придават най-безпроблемно.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    А трябва ли да се вслушвам в безсмислени съвети,? Май те гони параноя? След като виждам, че даваш на хората некоректни съвети, би следвало да се намеся! Много добре си вдявам аз, а туй какво ти си мислиш е ....

Горе съм цитирал въпроса на колегата, а също така и твоя съвет към неговия въпрос
    Теб не те гони ,теб те е хванала и не само параноята. И какво е некоректното. Ако не е в клетка в конкретната ситуация (това което го съветвам) и я убият ? Дай твоя съвет за подсилване на слабите семейства, без да ги обединява и да губи бройка.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Калински, Калински, никой не ти говори( пише) за обединяване на две семейства. Абе -четете и мислете.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Теб не те гони ,теб те е хванала и не само параноята. И какво е некоректното. Ако не е в клетка в конкретната ситуация (това което го съветвам) и я убият ? Дай твоя съвет за подсилване на слабите семейства, без да ги обединява и да губи бройка.
    Първо да се уточним какъв е смисъла в БРОЙКАТА, при условие, че тия семейства, ако съумее може и да извади нещо от слънчогледа, инак са кауза пердута. Гледа ги цяла година и евентуално, ако съумее да ги иззими, ще чака от тях добив догодина. Щом е за броя семейства - става, ама за да има добив от броя семейства, то те би трябвало да са силни, а не шепа пчели и това да го броим за семейство!

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •