Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 1002

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Всичко това се отнася за младото вино.Със стареенето се губят значителна част от полезните качества....
    Намира ли ти се, такова старичко? Със снижени показатели? Искам да се жертвам!
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    Намира ли ти се, такова старичко? Със снижени показатели? Искам да се жертвам!
    И аз нямам работа днес.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Еййй, забравихме я тая тема бря
    Слушайте сега. Очертава ми се излишък на 30-40-50 кила попска круша. Излишък, в смисъл, повече от това което мога да изконсумирам, преработя и раздам по всякакъв друг разумен начин. Остава начинът - ферментация и дестилация. Принципно доле-горе знам как става, практически ще ми е за сефте. Мисля си, че до провал няма как да стигна, но трябва да стане нещо хубаво. И поради което всякакви мнение и препоръки съм готов да изслушам, евентуално да приложа.
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.07.2016
    Пчеларски район
    Любимец
    Дето ще се притесняваш купувам 50кг. от крушата и после ще почерпя.

Заслужил Автор
    Регистриран
    21.03.2015
    Пчеларски район
    общ.Левски,обл.Плевен
    Здравейте!
    Д е количеството вода което трябва да се долее в ракията,за да стане на определен градус.
    Поздрави:Цветан Димитров

Заслужил Автор
    Регистриран
    03.01.2016
    Пчеларски район
    Павликени
    Ето ти пример-изварил си 10 литра 50 градусова ракия. 10 . 50=500 алкохолни градуса.Искаш ракията да стане 42 градуса,тогава делиш 500 на 42 и получаваш,че трябва да долееш дестилирана вода до 11.9л.Това е 1.9 литра вода.

Наблюдател
    Регистриран
    14.05.2014
    Пчеларски район
    Златица
    Gradus.JPG
    Аз ползвам тази таблица за разреждане и минерална вода с розов етикет и съм доволен.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.05.2014
    Пчеларски район
    русе
    Зависи от материалът от който ще се прави ракията, от какъв плод ще е, какъв му е рандеманът, и какво количество ще е плодът....общо взето трябва да се търси 20-22%-ов захарен разтвор на материала, за да протече правилно ферментацията.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от Илиев Виж публикацията
    Зависи от материалът от който ще се прави ракията...
    Материалът е 5 тенекии пчелен мед, вече започнал да ферментира, друго няма да има.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Автор
    Регистриран
    14.02.2015
    Пчеларски район
    Северозападен
    Цитат Първоначално публикувано от jordanov Виж публикацията
    Еййй, забравихме я тая тема бря
    Слушайте сега. Очертава ми се излишък на 30-40-50 кила попска круша. Излишък, в смисъл, повече от това което мога да изконсумирам, преработя и раздам по всякакъв друг разумен начин. Остава начинът - ферментация и дестилация. Принципно доле-горе знам как става, практически ще ми е за сефте. Мисля си, че до провал няма как да стигна, но трябва да стане нещо хубаво. И поради което всякакви мнение и препоръки съм готов да изслушам, евентуално да приложа.
    И аз имах едни 80кг попска круша, но понеже не консумирам твърд, изцедих на сок, сулфитиране, захар (1кг на 10л), дрожди, активатор, клапан за тиха ферментация. Утре мисля да декантирам готовия крушов сайдер. Ябълковия ми се получи чуден преди месец, като за дебютант!

Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 15 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 15 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •