Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6828

Преглед на хибрид режима

Наблюдател
    Регистриран
    23.02.2017
    Пчеларски район
    Община Панагюрище
    Здравейте! На 04.03. извърших осведомителен преглед на семействата. Един от кошерите - 10 рамков ДБ, който бях зазимил със 7-8 междурамия с пчели и обилни запаси от прашец и мед е доста зле. Само на 1 пита имаше запечатано пило, с размери колкото капачка от буркан, а пчелите покриваха 3 междурамия. Стесних семейството на 5 рамки и подхраних със мед, поставих и лента "Варостоп", попълних празнината зад преградната дъска с изолационни материали. Има ли шанс семейството да "живне" и има ли с какво още да му помогна?
    За съжалени открих, че двете крайни пити (от двете страни) са мухлясали, премахнах 4-те мухлясали пити. В тях има доста мед и по малко прашец.Мисълта ми е, дали могат да се използват за нещо или трябва да ги бракувам?

Автор
    Регистриран
    11.11.2016
    Пчеларски район
    Айтоско
    Цитат Първоначално публикувано от Медара Виж публикацията
    Здравейте! На 04.03. извърших осведомителен преглед на семействата. Един от кошерите - 10 рамков ДБ, който бях зазимил със 7-8 междурамия с пчели и обилни запаси от прашец и мед е доста зле. Само на 1 пита имаше запечатано пило, с размери колкото капачка от буркан, а пчелите покриваха 3 междурамия. Стесних семейството на 5 рамки и подхраних със мед, поставих и лента "Варостоп", попълних празнината зад преградната дъска с изолационни материали. Има ли шанс семейството да "живне" и има ли с какво още да му помогна?
    За съжалени открих, че двете крайни пити (от двете страни) са мухлясали, премахнах 4-те мухлясали пити. В тях има доста мед и по малко прашец.Мисълта ми е, дали могат да се използват за нещо или трябва да ги бракувам?
    По добре да махаш затоплящите материали,осигури им пресен въздух.По добре да са на студено от колкото на влага.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Извади още 1 пита. А на крайните пити отстрани (от външната страна) може да сложиш по 1 парче кашон. (с приблизителни размери на рамката, може да не е с точен размер). Отгоре сложи питка. Аз бих заложил и на затоплящите материали. И стеснени входове.

Наблюдател
    Регистриран
    23.02.2017
    Пчеларски район
    Община Панагюрище
    Преди малко бях при кошерите. Проблемното семейство за което ви писах се е "закрепило". Има 2 пити с разновъзрастно пило, бяха взели меда.Сипах първия за годината захарен сироп. Надявам се да успее да се развие добре

Здравейте днес ми се наложи да преместя най силното си семейство в друг кошер.При тази дейност получих 3 ужилвания а баща ми който работеше на 15м от кошера също изгоря с едно боцкане под окото.Въпроса ми е дали това е нормално като за аматьор или семейството е прекалено агресивно.Задавам този тъп въпрос защото само този кошер ме понажилва но пък и само от него съм вадил мед и сегеа се чудя дали да не сменям майката.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от nikolai_kn1979 Виж публикацията
    Здравейте днес ми се наложи да преместя най силното си семейство в друг кошер.При тази дейност получих 3 ужилвания а баща ми който работеше на 15м от кошера също изгоря с едно боцкане под окото.Въпроса ми е дали това е нормално като за аматьор или семейството е прекалено агресивно.Задавам този тъп въпрос защото само този кошер ме понажилва но пък и само от него съм вадил мед и сегеа се чудя дали да не сменям майката.
    Нищо му няма на кошера. Аз днес само заради едно почукване по хранилката за да откъртя с ножа вкоравена захар и на едната ръка имам 7, а на другата 2 ужилвания. След около час от същия, че работих около него, още един път и то точно в средата на клепача. Нещо нормално за невнимателна работа от страна на пчеларя.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Момци , ще ги търсите тези очи , ама ...

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    Момци , ще ги търсите тези очи , ама ...
    Кажи де, кажи. Не бъди все кратък. А, ти да не си "правен" в Габрово случайно?

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 8 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 8 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •