Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 781

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Сега и маната ти не е в горната граница. И пак питам. С какво ги пълниш тези четири магазина? За един месец има - няма.
    Поне с пчели

Автор
    Регистриран
    19.02.2016
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Поне с пчели
    Но пък ако ти извади " Тефтера " продава човекът . Къде е "Той " къде сме ний североизточните , дето има фирми директно казвар че от Добричко не купуват ....

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Всички книги са писани от хора които
    1 Не са си гледали пчелите в моя район
    2 Не са отглеждали " уличната превъзходна " която имам аз
    3 Не са имали моят инвентар ... и т.н. - всяка книга е опасна за неподготвеният ум ( може да ме цитирате ) .

Хубав пост и е така ама не точно. Същото може и да се каже и за най голямият практик давайки съвети ами тои също е в друг район.
    От книгите съм научил няма най добър кошер /както каза Слънчо -практик е човека не може да му се отрече:лежаци стърчаци все тая/ няма най добра система на пчеларстване, за породите (не съм компетентен ама и те са с + и - убеден съм/ та какво остава на неща като климат не можем да влияем можем да намерим място с добри медоноси и да се надяваме да имаме късмет като си свършим правилно долу горе работата.

Та за мен най важното е да научим биологията на пчелното семейство и разбира се заболяванията ама кажи речи то пак си е биология, та Радоев писал за начало на пчеларската гдина 1 август/или кога си там/ а при Янчо е 1октомви при друг е 1 ноември какъв е проблема знаеш биологията и смяташ няма пило разход на гориво 800гр. на месец започва пилото 2кг. на месец, после следва 6кг. за месец и те така.
    Така и с другите работи, а и много хора периода от края на пашата до края на пилото го нямат за нищо и понякога има изненади.

П.П. Поста го написах с идеята че трябва да се чете на един руски пчеларски саит логото е който има информацията владее ситуацията.
    Този пост е редактиран от Георги 1974; 06.03.2017 в 23:22. Причина: Допълнение.

Автор
    Регистриран
    19.02.2016
    Пчеларски район
    Добруджа
    Хубавото на поста е че не е точно така , това е вярно .Когато , и ако , научите биологията на пчелното семейство и заболяванията - поствайте откритието си ( приемам че сте филантроп ) та и ние да се възползваме .
    П.П. С течение на времето се превърнах в краен русофоб - моля да ми спестите препратките към руски автори . Нищо лично , форуми много ....

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от old_greyish Виж публикацията
    Хубавото на поста е че не е точно така , това е вярно .Когато , и ако , научите биологията на пчелното семейство и заболяванията - поствайте откритието си ( приемам че сте филантроп ) та и ние да се възползваме .
    П.П. С течение на времето се превърнах в краен русофоб - моля да ми спестите препратките към руски автори . Нищо лично , форуми много ....
    Е с това което си написал:
    Когато , и ако , научите биологията на пчелното семейство и заболяванията
    съм напълно съгласен.То просто няма как да стане непрекъснато се откриват все нови и нови неща а за заболяванията да не говорим.Също съм и съгласен че някой писал нещо за неговият си опит няма как да стане 1 към 1 към пчелина на четящият.Но мисля че трябва да се чете просто дори да е неприложима дадена технология може да се извлече някаква практическа полза наготово и да я използваме в наш интерес и да не губим излишно време в практически опити.Но това си е мое мнение. А за руската препратка се извинявам.
    С по горния си пост не съм търсил конфронтация.Успех.

Автор
    Регистриран
    19.02.2016
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Е с това което си написал:
    Когато , и ако , научите биологията на пчелното семейство и заболяванията
    съм напълно съгласен.То просто няма как да стане непрекъснато се откриват все нови и нови неща а за заболяванията да не говорим.Също съм и съгласен че някой писал нещо за неговият си опит няма как да стане 1 към 1 към пчелина на четящият.Но мисля че трябва да се чете просто дори да е неприложима дадена технология може да се извлече някаква практическа полза наготово и да я използваме в наш интерес и да не губим излишно време в практически опити.Но това си е мое мнение. А за руската препратка се извинявам.
    С по горния си пост не съм търсил конфронтация.Успех.
    Не съм търсил конфронтация и аз , макар че май ми се получиха доста двусмислени някои писания - извинявам се за това .
    За четенето - прекалено много хора се предоверяват ( и приемат едва ли не за канон ) на неща , писани от някой който е публикувал нещо относително вярно , просто да може да сложи допълнителна буква пред името си . И като не стане по книга си търсят виновен . За моите пчели се грижа аз - аз съм си виновен за загиналото ми семейство ( имам едно , малко кълбо и питката протече отгоре му , калпазанска работа ( хем видях че храната която купих има това свойство ) ) .

Заслужил Автор
    Регистриран
    03.09.2016
    Пчеларски район
    Стара Загора,Чирпан
    При прегледите вчера един кошер ме озадачи,пчелите до скоро са отглеждали пило което е зарязано и измразнало,пчелите пръснати из целия кошер между рамките и умрели с разперени криле,майката мъртва,пилото няма болести,има останали живи пчели около 2 шепи които се държът неадекватно(като пияни).Днес ще ходя да доубия пчелите,горя рамките и обгарям кошера.Въпросът ми е срещал ли е някой подобно явление,понеже за мен това е някаква болест която засяга възрастните индивиди?

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    При мен имаше едно такова семейство.На предишният преглед беше на 2 рамки,но майката при мен беше жива.Сега бяха останали 20 пчели с нея със същите синто ми като при теб.За мен не е болест просто зимната пчела е измряла и няма пчели да се топлят.А сигорен ли си че това не са крадци?

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Мерил ли си температурата в кошера?

Заслужил Автор
    Регистриран
    03.09.2016
    Пчеларски район
    Стара Загора,Чирпан
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Мерил ли си температурата в кошера?
    Не съм мерил температура,пък и в момента ще е доста ниска поради липсата на достатъчно пчели,абе днес ще му вдигна температурата с пърлачката

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •