Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 33 от 79 ПърваПърва ... 23313233343543 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 321 до 330 от общо 781
    VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Този Якофов, донякъде и хубави неща казва, но и много празни приказки. Много светила като него изкарват пчелите за много умни, но уви - не са чак толкова. И второ - не си правят преценка. Защо? Защото знаеш ли колко пчели са измрели от глад поради голямото си пило, а липсва на паша. Преди колко години валя три месеца и пчелите си изядоха восъка по питите, да не говорим за пилото? Е, тогава къде бляха, че не слушаха Емо Чолаков по БТВ-то?
    Винаги има черни овце отбили се от главния път :-):-):-), той Господ затова от време на време ги селекционира.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Те и магазините се слагат по някакъв план - не се пляскат четири магазина ей така и чакаш. Абе ей.
    Аз не ги пляскане наведнъж, а всяка седмица по един от горе. На петата седмица медосбора е на приключване и започвам да вадя.

Автор
    Регистриран
    19.02.2016
    Пчеларски район
    Добруджа
    Всички книги са писани от хора които
    1 Не са си гледали пчелите в моя район
    2 Не са отглеждали " уличната превъзходна " която имам аз
    3 Не са имали моят инвентар ... и т.н. - всяка книга е опасна за неподготвеният ум ( може да ме цитирате ) .
    Пило имам до края на Декември ( 4 от 5 години ) , Август и Септември е зверска суша ( 4 от 5 години ) ни прашец , ни нектар .
    Ако зазимявам по времето посочено в Календарният Справочник на Радоев по-добре да ги изгоря и да не се занимавам ( нищо лошо не е писал човекът , просто заменям Август с Октомври ) .
    Не ме бърка ако плодника пращи от мед след 20 Юли ( долу горе края на слънчогледа ) - поне Август няма да храня .
    4 магазина в моя район е зверска хамалогия ( лично мнение ) .
    Плодникови пити не центрофугирам , питка преди Коледа , питка след 10 Януари - после както дойде , според времето .
    Нямам осрани рамки ( 100% от изгледаните клипчета за зима 2016/2017 дето има загинали пчели има осрани рамки ( поне аз каквото съм гледал )) и нямам безобразна смъртност ( над 10% , даже има хора с 50% и нагоре ) .
    ДБ10/12 на 2 плодника само с мотокар .

Заслужил Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Пчеларски район
    Добрич
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Аз не ги пляскане наведнъж, а всяка седмица по един от горе. На петата седмица медосбора е на приключване и започвам да вадя.
    И как съхраняваш 1000 магазина с рамки до слънчогледа да речем?

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Ей Слънчо ако кажеш че не четеш пчеларска литература или не си чел няма да се обиждаш ама няма да ти повярвам.
    Гошеее, изял съм всичката литература която ми е попаднала с корите. Но да ти кажа. Колкото повече ги четеш толкова повече виждаш неточностите в тях, и че някой дори са писани от хора които и хал хабер си нямат от пчели.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от различен Виж публикацията
    Ми не знам какви книги четеш, ама не са правилните!
    Колко ти беше смъртността тази зима?? 75%??
    Ми смени книгите и слушай по-старите и опитните!
    Вярно е, че имам 75% смъртност на пчелите. Първи си признах, а и първи познах, че в цялата страна ще е такава. Какво ли разбирам аз от пчели?

Автор
    Регистриран
    27.08.2016
    Пчеларски район
    Русе
    Вярно е, че имам 75% смъртност на пчелите. Първи си признах, а и първи познах, че в цялата страна ще е такава. Какво ли разбирам аз от пчели?
    Ами, тук във форума има хора, които не са губили семейства в продължение на 5-6 години. Явно те им разбират! Та чети тяхното мнение и се съобразявай с тях и няма да страдаш!

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от галин Виж публикацията
    И как съхраняваш 1000 магазина с рамки до слънчогледа да речем?
    Какво е това сънчоглед? Такава паша няма при мен.

Автор
    Регистриран
    19.02.2016
    Пчеларски район
    Добруджа

T.e. във вашата част на страната ?

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от различен Виж публикацията
    Ами, тук във форума има хора, които не са губили семейства в продължение на 5-6 години. Явно те им разбират! Та чети тяхното мнение и се съобразявай с тях и няма да страдаш!
    Боже, 5-6 години. Тука има един, който няма смъртност 25г. но не казва тайната.

Страница 33 от 79 ПърваПърва ... 23313233343543 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •