Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 30 от 126 ПърваПърва ... 2028293031324080 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 291 до 300 от общо 1251
    Заслужил Автор
    Регистриран
    06.05.2014
    Пчеларски район
    бургас
    Голямата смъртност съм имал преди доста години и съм си научил урока подържане на силни и здрави семеиства третирани навреме и с разнообразни лекарства и органични киселини такава студена зима не е имало в Странжа от 10 години едва вчера успях да прегледам пчелите 100% живи и пращят от пчели вкарват прашец като луди хранилките изпотени.Срешнах един стар и опитен колега на 100% мъртви ,пчелините ниса на 300 метра разтояние ,наоколо няма какво да се пръска ,разликата е че и тои като колежката друго освен варостом не признава и сега почва да търси вина отвсякаде но не и себе си.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от валко Виж публикацията
    Голямата смъртност съм имал преди доста години и съм си научил урока подържане на силни и здрави семеиства третирани навреме и с разнообразни лекарства и органични киселини такава студена зима не е имало в Странжа от 10 години едва вчера успях да прегледам пчелите 100% живи и пращят от пчели вкарват прашец като луди хранилките изпотени.Срешнах един стар и опитен колега на 100% мъртви ,пчелините ниса на 300 метра разтояние ,наоколо няма какво да се пръска ,разликата е че и тои като колежката друго освен варостом не признава и сега почва да търси вина отвсякаде но не и себе си.
    Не 10 год, а точно 15 години. Предполагам, че тази или следващата ще е запомняща от към добиви.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Не 10 год, а точно 15 години. Предполагам, че тази или следващата ще е запомняща от към добиви.
    Не забравяй реализацията на добива, която е важен елемент от схемата?

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Не забравяй реализацията на добива, която е важен елемент от схемата?
    За 16 год пчеларстване, само една година задържах меда и не го продадох, но на другата година всичко изкупиха фирмите. Не забравяй, че моя мед е различен :-)

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Студено,сняг прехвръква направо е за винце второ качество.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Мое то лично мнение е ,че високопланинските за сега са номер 1.Работят като китайци на стена и носят като ром жилязо.Роево клонящо към 0 за сега,а пашата тепърва почва.

Потребител
    Регистриран
    31.05.2015
    Пчеларски район
    Родопите
    В Родопите на 1300н.в. до скоро беше студено и дъждовно, всичкия запас изразходван,някой се подготвят за роене. Пашата тепърва предстой, но е много слаба. Мед в големи количества не се очаква.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Аз вчера разтворих по на широко входовете.Според мен това излезна + до сега.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Магазините ги сложих в началото на май,но акацията сланата я изгори, от няколко дена има пренос на ливадна паша, мащерката е цъфнала и има пренос. Липата ще цъфти след седмица, не съм вадил две години подред, мед от този пчелин, заради времето!

Наблюдател
    Регистриран
    12.06.2017
    Пчеларски район
    830m. с. Габра, София област
    На 830 м. акацията вече е цъфнала. В магазините са започнали да качват нектар. Вчера един рояк долетя от някъде и се самонастани в празен кошер със стари пити.

Страница 30 от 126 ПърваПърва ... 2028293031324080 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 6 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 6 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •