Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 8068

Преглед на хибрид режима

Автор
    Регистриран
    27.08.2016
    Пчеларски район
    Русе
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Ето ти примера. Партидата мед заминава за Германия и в нея един е успял да вкара 5-10 тона мед с инверт. Германеца го хваща и връщат цялата партида - с твоя, моя и ред други колеги. Да. Обаче онзи с инверта ни е отрязал зелките. За Германеца всички ли сме виновни или само един. Хайде иди и му кажи, че ти си РАЗЛИЧЕН.
    И си прав и не си!
    Ако имаше кооператив, такъв човек щеше да е отдавна изгонен от него и оставен да се оправя, както намери за добре! Освен това вина имат и купилите меда, защото не са го проверили, аджеба, за какъв продукт говорим и какво са взели за реализация. А проверката е проста. Слагаш го на микроскопа и си вече в час, от какви растения е меда, и колко е мед и колко е захар. Елементарна проверка и може да се прави на всяка тенекия, или да се вземе от всяка, омеши добре и провери вече цялата партида. Но пуста му и лакомия и тарикатлък, нали?
    На теб ако ти предложат хляб, макар и на добра цена, и го видиш, че е мухлясал, но решиш да го купиш, заради цената и след това не можеш да го продадеш, кой ти е виновен? Май твоята лакомия! Така в дадения от теб пример, виновен е този не проконтролирал процеса, разбира се и тариката с инвертния мед, но той си е на принципа, че кьорав карти не играе!
    И следващият път всеки ще е наясно с процеса и ще го проконтролирва по 10 пъти, преди какъвто и да е износ, да реши да прави!

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от различен Виж публикацията
    И си прав и не си!
    Ако имаше кооператив, такъв човек щеше да е отдавна изгонен от него и оставен да се оправя, както намери за добре! Освен това вина имат и купилите меда, защото не са го проверили, аджеба, за какъв продукт говорим и какво са взели за реализация. А проверката е проста. Слагаш го на микроскопа и си вече в час, от какви растения е меда, и колко е мед и колко е захар. Елементарна проверка и може да се прави на всяка тенекия, или да се вземе от всяка, омеши добре и провери вече цялата партида. Но пуста му и лакомия и тарикатлък, нали?
    На теб ако ти предложат хляб, макар и на добра цена, и го видиш, че е мухлясал, но решиш да го купиш, заради цената и след това не можеш да го продадеш, кой ти е виновен? Май твоята лакомия! Така в дадения от теб пример, виновен е този не проконтролирал процеса, разбира се и тариката с инвертния мед, но той си е на принципа, че кьорав карти не играе!
    И следващият път всеки ще е наясно с процеса и ще го проконтролирва по 10 пъти, преди какъвто и да е износ, да реши да прави!
    Така и сега като изприказва толкова приказки меда на българина с по - малко инверт ли стана и госпожата дали си е сменила мнението? Сигурно тихо се е зарадвала в очакване на новата утопична кооперация която ще вкара ред в българските пчеларски редици като им каже, че тези дребни тарикатлъци вредят на всички. За едни дребни стотинки други губят милиони./случката с восъка за ишлимето при Матеев/

Автор
    Регистриран
    27.08.2016
    Пчеларски район
    Русе
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Така и сега като изприказва толкова приказки меда на българина с по - малко инверт ли стана и госпожата дали си е сменила мнението? Сигурно тихо се е зарадвала в очакване на новата утопична кооперация която ще вкара ред в българските пчеларски редици като им каже, че тези дребни тарикатлъци вредят на всички. За едни дребни стотинки други губят милиони./случката с восъка за ишлимето при Матеев/
    Аз с всеки изминат ден, все повече се ужасявам от състоянието на пчеларството в България. Госпожата може да се окаже и права! Аз имам едно малко прекъсване в пчеларстването и сега се завръщам наново и се ужасявам от действителността! Ми то навсякъде се говори само за инверт. В питките в хранилките и то хранилки по 5-6 литра. Гледах и лекцията на някой си в Плевен на последното изложение. Ми то там само за инверт и големи хранилки се говори. Това ли е съвременното пчеларство, това ли е бъдещето? Ми да ви таковам в пчеларите!
    Права си е жената, прави са и германците да казват, че меда на България е нискокачествен. Каквото сте си послали, на това ще спите. Сърдете се на себе си!
    Този пост е редактиран от Трендафил Дончев; 20.02.2017 в 20:22.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Виж пич,
    Това обръщение нещо не ми се струва коректно.

Автор
    Регистриран
    27.08.2016
    Пчеларски район
    Русе
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Това обръщение нещо не ми се струва коректно.
    Виноват модераторе, ще го променя!

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Уважаеми господине, аз с всеки изминат ден, все повече се ужасявам от състоянието на пчеларството в България. Госпожата може да се окаже и права! Аз имам едно малко прекъсване в пчеларстването и сега се завръщам наново и се ужасявам от действителността! Ми то навсякъде се говори само за инверт. В питките в хранилките и то хранилки по 5-6 литра. Гледах и лекцията на някой си в Плевен на последното изложение. Ми то там само за инверт и големи хранилки се говори. Това ли е съвременното пчеларство, това ли е бъдещето? Ми да ви таковам в пчеларите!
    Права си е жената, прави са и германците да казват, че меда на България е нискокачествен. Каквото сте си послали, на това ще спите. Сърдете се на себе си!
    Не толкова обръщението е важно, важно е да владееш технологията на отглеждане на пчели!
    Преди време бях дал пример с добива на мляко, който е пряко зависим от т.н. зоб (храната). Няма как да храниш с груб фураж добитъка и да очакваш чудеса. Както при добитъка, така и при пчелите, а при всички живи същества, е важна храната. При пчелите е много важно да се прецени момента, в който им се предлага и каква да е тя.
    Що за пчелари сте, след като си мислите, че от шепа пчели може да се очаква добив? За да имаш силни семейства, от които да очакваш евентуален добив, е нужна необходимата храна в точното време. Това което обяснявам и би следвало всеки пчелар да знае, не е свързано с манипулиране на готовия продукт, било то по време на паша или след това - в склада с готова продукция. Вероятно има такива, които го правят целенасочено, но има и такива, които го правят от незнание. Хайде стига толкова с лекцията, кой разбрал - разбрал, който не е - за негова сметка. В заключение, за кой ли път ще споделя една мисъл на български борец - печелил призови места на европейски и олимпийски първенства : "Ранъта, прай борбъта!"

Автор
    Регистриран
    27.08.2016
    Пчеларски район
    Русе
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Не толкова обръщението е важно, важно е да владееш технологията на отглеждане на пчели!
    Преди време бях дал пример с добива на мляко, който е пряко зависим от т.н. зоб (храната). Няма как да храниш с груб фураж добитъка и да очакваш чудеса. Както при добитъка, така и при пчелите, а при всички живи същества, е важна храната. При пчелите е много важно да се прецени момента, в който им се предлага и каква да е тя.
    Що за пчелари сте, след като си мислите, че от шепа пчели може да се очаква добив? За да имаш силни семейства, от които да очакваш евентуален добив, е нужна необходимата храна в точното време. Това което обяснявам и би следвало всеки пчелар да знае, не е свързано с манипулиране на готовия продукт, било то по време на паша или след това - в склада с готова продукция. Вероятно има такива, които го правят целенасочено, но има и такива, които го правят от незнание. Хайде стига толкова с лекцията, кой разбрал - разбрал, който не е - за негова сметка. В заключение, за кой ли път ще споделя една мисъл на български борец - печелил призови места на европейски и олимпийски първенства : "Ранъта, прай борбъта!"
    Не мислех да се заяждам, но ме предизвикваш!
    Всички тук говорите само за цена на инверта и изкупна цена. Никой не говори за качество. Не отричам ролята на подбудителното и зазимителното подхранване, както и на даване на питки през зимата. Ужасява ме говоренето за поевтиняване на пчеларския труд, автоматизацията и производството на нещо представяно за мед! Ами уважаеми ГОСПОДА, Вие не сте пчелари, Вие сте СИРОПАРИ! А това, което вадите от кошерите не е мед, а сгъстен захарен инвертиран сироп, който няма нищо общо с качеството и меда! Вземате едни мангали, връчвате им едни цистерни с инверт и ги пускате през ден-два, да пълнят хранилки. Без ни най-малка мисъл, какво аджеба правят и какъв е крайният резултат!
    И след това почвате с претенциите, че изкупната цена била ниска. Ами и 2 лева за този ПРЕРАБОТЕН сироп, като цена е много!!!!!!!!!!!!!!!! И не се сърдете на германците, че ви слагат в категорията за нискокачествен мед. Това явно е факт!
    Гонете качество и тогава претендирайте за пари!
    Разполагайте пчелините на места с възможна редуваща се паша и най-важното: Правете подвижно пчеларство! Местете кошерите по 7-8 пъти в годината и ще имате постоянна паша, приток на нектар, високи добиви и качествена продукция!
    А то сега всеки направил по 500-1000 кошера, минава с цистерната и произвежда "МЕД"! Смешно и жалко! И "УСВОЯВА" едни пари по едни програми и е голямата работа!
    И затова много колеги са се насочили към майко производство и правенето на отводки, както и зарибяването на млади и стари, за да им се купуват пчелите! То единственото, което остава при това масово инвертиране, акъна е само това!

Успешна година!

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Уважаеми господине, аз с всеки изминат ден, все повече се ужасявам от състоянието на пчеларството в България. Госпожата може да се окаже и права! Аз имам едно малко прекъсване в пчеларстването и сега се завръщам наново и се ужасявам от действителността! Ми то навсякъде се говори само за инверт. В питките в хранилките и то хранилки по 5-6 литра. Гледах и лекцията на някой си в Плевен на последното изложение. Ми то там само за инверт и големи хранилки се говори. Това ли е съвременното пчеларство, това ли е бъдещето? Ми да ви таковам в пчеларите!
    Една сутрин преди две и половина години, нямайки си друга работа с Матеев, m_pcelari и други колеги измислихме по метода на мозъчната атака цяла автоматизирана система за пълнене на хранилките със сироп. Ако се приложи, няма нужда въобще пчелите да ходят на паша. Ползвайте идеята със здраве и мярка!
    http://pchelari.com/forum/showthread.php?t=232&page=20
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    ..... А проверката е проста. Слагаш го на микроскопа и си вече в час, от какви растения е меда, и колко е мед и колко е захар. Елементарна проверка и може да се прави на всяка тенекия, или да се вземе от всяка, омеши добре и провери вече цялата партида....
    Тя ако беше толкова проста проверката, никой нямаше да праща проби в Германия за анализ. Нещо не си прав, за разлика от инфото за неръждавейката, за което благодаря.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Автор
    Регистриран
    27.08.2016
    Пчеларски район
    Русе
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Тя ако беше толкова проста проверката, никой нямаше да праща проби в Германия за анализ. Нещо не си прав, за разлика от инфото за неръждавейката, за което благодаря.

Ами добре.
    Още една лекция, ама вече искам заплащане!
    Във всеки мед има полени. Обикновено са към 8-10%. С просто око не се виждат. Но сложена капка мед, на обикновен биологичен микроскоп, разкрива картинката! Та всяка растителност, отделяща нектар, дава и тези полени, като за всеки вид те са специфични и индивидуални. Биват сферични, пръчковидни,хиксовидни и всякави форми. Ако тези полени в меда, са малко, то този мед е захарен или инвертен! В завсимост от вида и разнообразието на полените, може да се прецени, този мед акациев ли е, в преобладаващата си част, или букет, липа, мана и т.н.н.!
    Та един микроскоп струва 10-200 лева и всеки може на всяка тенекия, да вземе по капка мед и да е наясно с картинката и да не се излага, както и да не излага колегите си и партньорите в този "бизнес"!
    В египетските пирамиди е намиран мед на няколко хиляди години, в добре затворени съдове. Този мед е ГОДЕН и днес за консумация и освен това, точно по тези полени учените съдят и си изясняват, каква точно растителност е имало по поречието на Нил! Сегашната растителност, както и климата са доста променени.
    Между другото, свързано и с предният ми пост, египтяните са правели подвижно пчеларство и са разнасяли по реката цели кораби пълни с кошери/примитивни/ от място на място. Абе прости египтяни. Трябвало е да хранят с инверт!

Пия от онези дето не се търкалят!
    Хубав ден!

Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 40 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 40 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •