Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 33

Преглед на хибрид режима

Наблюдател
    Регистриран
    22.02.2015
    Пчеларски район
    Родопи
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Ха, ха, ха..... умрех от смех. Неръждаема стомана, а ръждясва. Ловило я магнит. Че защо да не я лови? Има неръждаеми стомани които не ги лови магнит, а има и такива които ги лови. Не можело да се заварява с електрожен. Заварява се и още как и без да ръждясва, защото и електродите са също така качествени и неръждаеми, а не Вежен с които си заваряваме мотиките.
    Ако супер модератора все пак не е умрял от смях да му обърна внимание, че класическата неръждаема стомана, от която се изработват центрофуги (304L/1.4301) при надраскване ръждясва. И не я лови магнит. Професионално изработени центрофуги се заваряват по метода ВИГ. Не съм казал в никой мой пост, че неръждавейката не може да се заварява с електроди. Зависи от дебелината на ламарината или тръбата. Заваряване с електроди се използва при заваряване на по-големи дебелини, например от 2мм. Центрофугите се изработват от листове с дебелина до 1,2мм.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от stan-dob Виж публикацията
    че класическата неръждаема стомана, от която се изработват центрофуги (304L/1.4301) при надраскване ръждясва.
    Толкова е и неръждаема след като ръждясва.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    И за какво се използва фолиото върху неръждаемите листове - обясни поне на тези с вдигнатите палци.
    Фолиото единствено пази от замърсявания и запазва естетичния и вид. Без да съм съвсем сигурен, но обикновено с фолио се предпазва огледалната неръждаема ламарина. Надявам се никой не твърди, че фолиото е по-твърдо от ламарината?
    Но да се върнем на драскотините и корозията. Един лист от неръждаема ламарина би трябвало да е хомогенен по състав - т.е. какъвто е материала в сърцевината му. такъв е и на повърхността. Ако повърхността е от друг материал, то този материал е някакво покритие. Ако с надраскване с по-твърд материал от този, който драскаме нарушим това покритие. то стигаме до основния материал. И тук е зарито кучето - ако той не е корозоустойчив там избива ръжда. Ако обаче основния материал е устойчив на корозия ще ръждяса ли? Ами не! Ако няма покритие колкото и да дерем, драскотините са все за сметка на основния материал. Какво тогава ще кородира, ако целия материал на листа е неръждавейка???
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Автор
    Регистриран
    27.08.2016
    Пчеларски район
    Русе
    Ако супер модератора все пак не е умрял от смях да му обърна внимание, че класическата неръждаема стомана, от която се изработват центрофуги (304L/1.4301) при надраскване ръждясва. И не я лови магнит. Професионално изработени центрофуги се заваряват по метода ВИГ. Не съм казал в никой мой пост, че неръждавейката не може да се заварява с електроди. Зависи от дебелината на ламарината или тръбата. Заваряване с електроди се използва при заваряване на по-големи дебелини, например от 2мм. Центрофугите се изработват от листове с дебелина до 1,2мм.

Само да доуточним нещо. Това заваряване се извършва с допълнително подаване на метал, или без. След това ще коментираме защо и как се получава!
    А за фолиото съм го обяснил по-горе, та чети!

Почетен Автор
    Регистриран
    03.05.2011
    Пчеларски район
    Царево
    Хич ма няма по тия познанства на металите ,знам елементарни неща колкото за обща култура,НО знам ,че дребни детайли( неръждаеми) от оборудването на даден плавателен съд рано или късно корозират.Та въпроса ми е, имали нещо с което се почистват -трайно.Също така как ,или с какво се почиства опушването-чернилката след заваряне на неръждавейка с електрод или телоподаващо.Ще се радвам на мнения.
    Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Откъдето си купуваш добавъчната тел за аргона или телта за телоподаващото, трябва да имат и пастата /препарата/ за почистване на заваръчния шев.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Почетен Автор
    Регистриран
    03.05.2011
    Пчеларски район
    Царево
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Откъдето си купуваш добавъчната тел за аргона или телта за телоподаващото, трябва да имат и пастата /препарата/ за почистване на заваръчния шев.
    Мерси ,аз не ги купувам тия работи, не разполагам с телоподаващо, аматьор заварчик съм та за това попитах,мерси още веднъж.
    Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •