Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 4 от 5 ПърваПърва ... 2345 ПоследнаПоследна
Резултати от 31 до 40 от общо 45

Тема: Перга?

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    ОбЕца на ухото всеки колега си е взел .
    Даскале, ще се надскочиш. https://kaksepishe.com/obica-obeca/

пп. Ти нали география преподаваше.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Казвал съм Ти -не си мори акъла .

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Когато , се научиш да пишеш на книжовен български език , тогава ще ми опонираш .

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Казвал съм Ти -не си мори акъла .
    Когато , се научиш да пишеш на книжовен български език , тогава ще ми опонираш .
    Аз акъл нямам и е всеизвестно , но не е редно Даскал да ходи без акъл.

пп. Е то днес май петък- позволено ти е.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Вярно е . Покрай такива ученици , като теб е така .

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Сигурен ли си , за прекаляването ?
    Защото , аз мога да докажа противното .
    Добре де, може пък дозата да е била недостатъчна.
    П.п. Не ставаше въпрос за теб.

Заслужил Автор
    Регистриран
    30.04.2013
    ch.atanasov; Дано това го прочетат и си вземат " обица на ухото " всички пчелари, които се изживяват, като знахари и лечители.[/QUOTE]

Колеги,аз от месец септември 2013,до декември 2015,вземах всяка заран по едно парче ЧИСТ прополис(колкото грахово зърно).Резултата,кръвно 120/80,здрав физически и съвсем рядко се разболявам !!! Ако на това му се казва ПРЕДОЗИРАНЕ.........

п.п. Веч вземам прополис само когато се опита да ме гони грип ,или нещо от сорта !

Почетен Автор
    Регистриран
    27.05.2014
    Пчеларски район
    русе
    Аз не бих се притеснявал, ако децата ми са слаби - бих се притеснявал, ако са дебели, в България няма умрели деца от глад( освен някое недохранено цигле). Като ги гледам по улиците какви 14-15 годишни тюленчета ходят редом с 40 годишните си майки - стегнати и наточени тупалки, ами след 20г. какво ще правим....навремето, преди 35г, като бях ученик 12-13 годишен и всички бяхме слаби в клас, най-много 1 дебел да имаше, а сега никой не спортува, хванали по един таблет, или на компа, на ден по 5-6 часа, че и повече в нета си губят времето, вместо да спортуват...г-жо Таня, запишете си децата да спортуват някакъв спорт, който натоварва големите мускулни групи, като крака, гръб, и ще им дойде и апетита, и ще налеят кокала....примерно земна гимнастика, може и колоездене.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от asusat Виж публикацията
    Колеги,аз от месец септември 2013,до декември 2015,вземах всяка заран по едно парче ЧИСТ прополис(колкото грахово зърно).Резултата,кръвно 120/80,здрав физически и съвсем рядко се разболявам !!! Ако на това му се казва ПРЕДОЗИРАНЕ.........

п.п. Веч вземам прополис само когато се опита да ме гони грип ,или нещо от сорта !
    Незнам защо съм цитиран. Всеки човек, било то и пчелар, може да се лекува както му е кеф.Проблема ( според мен) е когато започне да лекува клиентите си, без да има подобаващо образование. При теб може и плацебо ефект да има, затова се хвали, но не прави препоръки за други. На мен пчелната отрова ми помага, но други умират от нея.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Случаят за който казах ставаше въпрос за 2-3г. момиченце и е пило капки по усмотрение на майка му не знам по колко на ден месеци на ред цяла зима после когато си реши пак е почвала не съм я питал за точни дози. Пила е клеева тинктура а не зрънце прополис не знам дали се е предозирала с някоя съставка на прополиса или е било някаква алергична реакция всеки организъм е различен особено детския.

Таня питаше (така и е озаглавила темата Перга ? а не пчелен прашец) значи знае за какво става въпрос много хора който не са пчелари не знаят а разликата между прашец и перга а тя е голяма и въпроса с усвояването е дискусионен и пергата определно може да се предозира и не се дава на много малки деца и при определени здравословни проблеми иначе е факт неоспорим че е уникален лечебен пчелен продукт (предполагам че не случайно Таня пита за перга) но си има дози който не е желателно по голямо превишение на дозата.

П.П. Моля да бъда извинен за намесата си в тази тема не исках да се натрапвам а да предупредя една жена за евентуално предозиране а не отричам полезните свойства на пчелните продукти даже горещо ги препоръчвам и не случайно ги изброих ако се заинтересува да прочете.
    Извинявам се и за правописа.

Страница 4 от 5 ПърваПърва ... 2345 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •