Благодаря на всички ви! Много сте мили и отзивчиви. Реших за забъркам тахан и липов мед и пчелен прашещ и по една лъжичка всяка сутрин да им давам.(Никодимов, благодаря). Сега да уточня какво точно искам да постигна, че може би не сте ме разбрали. Те по принцип не са често боледуващи деца. Да прекарат някой вирус веднъж-два пъти годишно, антибиотик голямата не е пила от сигурно 4 години, а малката от година-две. Но тази зима грипът не ги пропусна, голямата се оправи бързо, но малката прекара вирусна пневмония и пи антибиотик. С цел подсилване на организма исках съвет от вас. Но искам и друго да постигна и си мислех, че пчелните продукти могат да ми помогнат. Да понатрупат мускулна маса. И да, не искам да ги правя културисти. И двете са високи и много слаби. И каквото и да правя не мога да ги накарам да хапват повече. Тренират плуване, малката дори вече ходи по състезания. И навсякъде всички ми повтарят, много са слаби трябва да натрупат мускули. Четох, че пергата може да ми помогне в това отношение, не само за общото укрепване на организма. Георги 1974, пергата я купувах от производител от Царево. Смесена с манов мед. Имаше вкус на шипков мармалад. Искам да в попитам и нещо друго. Мановият мед кристализира ли? Досега винаги мановият мед е бил течен и се запазвал такъв докато свърши. Тази година отново си купихме, но беше гъст, твърд още като го купихме. В мен има подозрения, че не е бил тазгодишен мед, че са ни продали стар за пресен мед.
Още веднъж благодаря на всички ви!