Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 380 от 496 ПърваПърва ... 280330370378379380381382390430480 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 3,791 до 3,800 от общо 4956
    VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от различен Виж публикацията
    Днеска влязох в ЦБА и се загледах в предлаганият от тях мед. Бях изумен, меко казано! На буркана пишеше акациев мед! Чета съдържанието. Съдържа не по-малко от тридесет, повтарям ТРИДЕСЕТ процента акациев мед, останалото мед с неизвестно съдържание и качество от Евросъюза и страни извън Евросъюза.
    Аз ли съм луд, или пиян, или разфасовчиците от Раковски ни вземат за идиоти. Това може да е всичко , но не и мед от акация!
    Не, никнейма ти казва какъв си. Шегувам се разбира се.
    Това, което казваш е донякъде отговора на въпроса, който си задаваме: Прекупвачите, търсят ли начин за повишаване цената на меда? Не, за какво им е, след като могат да си реализират голяма част от продукцията на цена в пъти по-висока от изкупната. Колко са убедителни - евала! Започнаха да се оправдават и с доходите в България, които не били съпоставими с останалите държави по статистика. С какво ли още ще се оправдаят? Струва ми се, че скоро ще им свършат доводите.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Не, никнейма ти казва какъв си. Шегувам се разбира се.
    Това, което казваш е донякъде отговора на въпроса, който си задаваме: Прекупвачите, търсят ли начин за повишаване цената на меда? Не, за какво им е, след като могат да си реализират голяма част от продукцията на цена в пъти по-висока от изкупната. Колко са убедителни - евала! Започнаха да се оправдават и с доходите в България, които не били съпоставими с останалите държави по статистика. С какво ли още ще се оправдаят? Струва ми се, че скоро ще им свършат доводите.
    Калине , не позна . Гледай юни месец нова офанзива от тяхна страна .

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    Калине , не позна . Гледай юни месец нова офанзива от тяхна страна .
    Дали?! Знам аз: "Неведоми са пътищата Господни"! Чудя се, защо ни правят на будали. Не си ли дават сметка, че ние все пак сме пчелари по призвание, което ще рече, че освен пчеларството имаме и други "занимания", от които сме добили достатъчно житейски опит и не само.

Автор
    Регистриран
    20.12.2013
    Пчеларски район
    Тервел
    Цитат Първоначално публикувано от Апитрейд Пловдив Виж публикацията
    Здравейте, г-н Георгиев.

Вече съм опитвал да обясня защо цените са различни:
    http://pchelari.com/forum/showthread...l=1#post109870

Както е видно от статистическите данни, изложени по-рано тук, цената на българския мед е съпоставима с този от други Европейски страни, повечето (да не кажа всички) от тях с по-висок стандарт на живот от нашия: Унгария, Полша, Румъния, Гърция. Може би като доходи сме по-напред само от Сърбия, но и по това може да се спори. С държавите от тази черга трябва да се сравняваме - те са преките ни конкуренти на пазара.

Поздрави
    От това което казвате г-д Апитрейд, излиза че купувате на 3.88лв. и продавате на 3.88евро
    Погледнете внимателно таблица -12 за цените на Сърбия и Турция. Може ли някакъв коментар да направите и да оборите моето твърдение. Таблицата показва само едно.
    В държавите където има здрави закони и мишоците не могат мишкуват, тъй де, да правят дъмпингов внос на евтина продукция, след което да я предлагат за произведено в България и по този начин да взимат хляба от устата на децата ни. В тези държави цените са в реални стойности за местните продукти. Няма вариант нашия мед да е по долнокачествен от меда произведен в Сърбия и Турция. Има вариант да ви предлагаме некачествен мед, след като предлаганите изкупните цени са такива, това е логично. Също така логично е да има мишоци както при търговците така и при пчеларите. Днес е ден на пчеларя, но за мен не е празник, как да празнувам като труда ми за 2016г. стои в склада и децата ми чувстват недоимък.

Поздрави
    Този пост е редактиран от dankov64; 10.02.2017 в 10:21.

Заслужил Автор
    Регистриран
    28.11.2013
    Цитат Първоначално публикувано от dankov64 Виж публикацията
    От това което казвате г-д Апитрейд, излиза че купувате на 3.88лв. и продавате на 3.88евро
    Погледнете внимателно таблица -12 за цените на Сърбия и Турция. Може ли някакъв коментар да направите и да оборите моето твърдение. Таблицата показва само едно.
    В държавите където има здрави закони и мишоците не могат мишкуват, тъй де, да правят дъмпингов внос на евтина продукция, след което да я предлагат за произведено в България и по този начин да взимат хляба от устата на децата ни. В тези държави цените са в реални стойности за местните продукти. Няма вариант нашия мед да е по долнокачествен от меда произведен в Сърбия и Турция. Има вариант да ви предлагаме некачествен мед, след като предлаганите изкупните цени са такива, това е логично. Също така логично е да има мишоци както при търговците така и при пчеларите. Днес е ден на пчеларя, но за мен не е празник, как да празнувам като труда ми за 2016г. стои в склада и децата ми чувстват недоимък.

Поздрави
    Здравейте,

Ако купувахме на 3.88 лева и продавахме на 3.88 евро, не мислите ли, че вместо медът да стои непродаден, щеше да има недостиг за него и опашка от наддаващи купувачи пред вратата на всеки пчелар?
    Пак ви обръщам внимание, че цените в таблицата са средни за цялото количество на всички видове внесен от дадената държава мед в ЕС. Турция изнася малко мед, основно от средиземноморски бор - т.нар. Pine honey, чиято цена е доста по-висока от тази на букета. Сърбия произвежда и изнася много повече монофлорни медове от нас - най-вече акация.
    Вижте цените за кг на вноса от Украйна и от Аржентина, където основната част от количествата са мед букет.

Относно вноса - много се говори за това, пчеларски лидери правят изявления в медиите, говорейки убедено за смяна на произхода на украински мед в България. Както казах, ние украински мед не внасяме и нямаме доказателства, че някой сменя произход. Според официалната статистика на НСИ, която е общодостъпна тук: http://ftrade.nsi.bg/portal/page?_pa..._schema=PORTAL , в България през 2016 г. са внесени точно 792 592 кг мед от Украйна. Когато се зададе износ от България на мед със страна на произход Украйна, системата не връща никакъв резултат - не знам, или е техническа причината, или просто нито един кг от тези 792 592 украински мед не е ре-експортиран, а цялото количество е реализирано на вътрешния пазар, или пък наистина има някаква нередност. Както казах, точни данни за всичко това има БАБХ - те следят всяка партида мед до килограм. Митниците знаят кой е вносителя, а БАБХ знае в кое предприятие е отишъл меда и къде е реализиран - по закон се изисква пълна проследимост на продукта от производителя до рафта в магазина. Ако някой от вас има доказателства или съмнения за нерегламентирана смяна на произход на украински мед и продажбата му като български, нека сигнализира съответните институции. В противен случай твърденията на пчеларските лидери, които говорят тези неща по медиите, олекват.

Желая успешна реализация на продукцията Ви и честит празник на всички пчелари!

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Честит празник Апитрейд. Имате ли някакви идеи за подобряване на позициите ни на международните пазари? Смятате ли за добра идея да се създаде работна група към министерстството по този въпрос и там заедно да седнем и да свалим картите и да видим какво трябва да се направи за да извоюваме подобаваща позиция?

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Извинявай rosti_sz,струва ми се,че несъзнателно ги приканваш да си затрият бизнеса.Сигурен съм,че намеренията ти са благородни...

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от dankov64 Виж публикацията
    Няма вариант нашия мед да е по долнокачествен от меда произведен в Сърбия и Турция.. Днес е ден на пчеларя, но за мен не е празник, как да празнувам като труда ми за 2016г. стои в склада и децата ми чувстват недоимък.

Поздрави
    Данко,приятелю!Оставил съм сърцераздирателните изречения от твоя пост.Това са думи които могат да накарат и най–коравосърдечния Човек да се замисли.Пиша –Човек! Но те не са Човеци,те са еничари.За тях е важна заповедта на падишаха, до крак!За сях няма мило,няма Родно,няма насреща Човек.Само и само едно е движещото при тях –пари,пари,мъни,мъни,финик йски знаци,финикийски знаци.С това лягат и с това стават.Болестно състояние,не подвластно на никакво медикаментозно лечение.Това е болестта на първоначалното диво натрупване на капитали. Обикновено продължава от 5–15 години.Лошото е, че в България вече продължава повече от 30 години.За това сме си виновни ние–ТЪЛПАТА.Дори и тук,в пчеларския бранш.Пиши ми на лични.С каквото мога ,бих ти помогнал за да не гладуват децата.ЧОВЕЦИ СМЕ!Не стадо динозаври!!!Пиши приятелю!

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
    Само и само едно е движещото при тях –пари,пари,мъни,мъни,финик йски знаци,финикийски знаци.С това лягат и с това стават.
    За тях (прекупвачите) разбрах кое е „движещото“, но ми е интересно да разбера кое е „спиращото“ колегата dankov64 да не си реализира до сега меда???

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.07.2016
    Пчеларски район
    Любимец
    Цитат Първоначално публикувано от Апитрейд Пловдив Виж публикацията
    Турция изнася малко мед, основно от средиземноморски бор - т.нар. Pine honey, чиято цена е доста по-висока от тази на букета. Сърбия произвежда и изнася много повече монофлорни медове от нас - най-вече акация.
    Можете да си направите извода за...

Ех да можех да опитам този боров мед, особено от средиземноморски бор, който сте го индентифицирали след обстойни проби във вашата лаборатория, може и монофлорен акациев.

Страница 380 от 496 ПърваПърва ... 280330370378379380381382390430480 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 9 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 9 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •