Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
Отново благодаря за отговора.
Отново не ми отговорихте на въпроса, защо след като цените на международните пазари паднаха с няколко ( под 10%) вие и колегите ви свалихте цените с 25%?
Отново повтарям че не съм търгувал с вас и то е заради винаги неизгодната цена която сте предлагали когато съм имал мед за продаване.
Казвате че искате да комуникираме, да обменяме идеи и т.н. за да работим по добре. Всъщност с годините на нашата комуникация не сте приели нито една от идеите които аз лично съм ви споделил. Да припомня някои от тях:
Договори при взимане на проби.
По добри цени за постоянни партньори.
По добри цени за количества над 10 тона, над 15 тона, над 20 тона.
Диферинцирани цени на монофлорните медове според чистотата.
Сега след като категорично казвате че слънчогледа няма цена, да предложите диферинцирани цени за букет със и без слънчоглед.

Успех.
Здравейте,

Когато става дума за цифри и говорим в проценти, е редно да изясняваме процент от каква стойност визираме. Например: миналата година по това време нашата цена беше 4.80 лв / кг за букет - това е видно и от темата с обявата ни (все още). В момента е 3.80 или с 21% по-ниска от тогава. Сега бих искал да помоля Вие да конкретизирате твърдението си "цените на международните пазари паднаха с няколко (под 10%)" - какво имате предвид с това? Тези под 10% за коя държава се отнасят, каква е била изкупната цена там в началото на 2016 и каква е сега? Ако не се лъжа, в някоя от другите теми един пчелар от Сърбия беше написал какви са понастоящем цените при тях, можете него да питате какви са били, а най-добре да подкрепите твърдението си с официална статистика, върху която навярно базирате твърдението си за тези "под 10%" .

При положение, че не сте имали каквито и да било взаимоотношения с нас, ще се радвам да отговорите върху какво базирате твърдението си по-долу:

Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
...На въпроса защо сте лошите, ще ви отговоря така - " Каквото повикало, такова се обадило" Искам да кажа, че не може да се подигравате по всякакъв начин с труда ни (измислени проблеми със изследванията, не спазване на никакви срокове, не спазване на уговорки за цени, цени на най-ниското ниво в Европа) и да очаквате друго отношение.
Благодаря.
Относно предложенията Ви, изказани във времето - благодаря за тях, а това, че не сме въвели никое е резултат на обмислено решение. Не забравяйте, че работим с хиляди доставчици, не само с един. Например, въвеждането на договори за взимане на проби би било в ущърб на пчеларите, не на нас. Казах и преди, че нямаме желание да се дебнем и съдим с пчелари, а търсим надеждни и коректни доставчици. Доколкото знам и в момента има колеги, които задължават пчеларя да подписва разни документи при пробата - можете да работите с тях.

Диференциране на цените: при положение, че има чакащи за пробване и изкупуване няколкостотин тона мед, Вие на наше място колко над цената бихте платили за количество?
По отношение на монофлорните медове: един мед е или акациев, или липов, или манов, или слънчогледов, или от рапица или букет и т.н. Тоест, или отговаря на установените критерии (законови или търговски) да бъде например липов, или не. Няма такова понятие - един мед да е повече липов от друг липов мед. Или е такъв, или не е.

Виждам, че г-н Мутафов също се е намесил, както казах не таим лоши чувства към него и ще му отговоря. Каква е логиката да се дава различна цена според водното съдържание? Законовата норма е 20%, търговската е 18% - или медът отговаря на този критерий за качество, или не. Вие, съдейки по останалите Ви мнения, сте напълно наясно с технологията на преработка на меда, или както го наричате "преливането". Явно този, от когото сте я усвоили, долива от чешмата - хем да докара водното съдържание до горната граница на нормата, хем да сложи някой лев в джоба - предложете на него да ви доплаща разликата. Ние с такива неща не се занимаваме, защото държим на името си, а това е свързано с качеството на продукта, който продаваме.

Поздрави и със здраве!