И, накрая ето на каквa поредица от клипчета попаднах в "пушалка-та", последното от горните "американското" клипче и то е от там:
Та, въпроса ми е ако някой си е правил нещо подобно като от тези три клипчета, много ще съм му благодарен да сподели опит и евентуално с какви проблеми се е сблъскал. Това което първо се набива на очие, е че много лесно се работи с тази машинка, щом 10-12 годишно "хлапе" се справя с лекот, че и на фрезата работи - смело, смело. В общи линии ми се струва, че е необходима жица от кантал(в нета се намират, но въпроса е каква дебелина да бъде има различни варианти), пружина, измайсторяване на плота с плъзгачи на които ще бъде монтирана жицата(струната, канталовата нишка), която ще изпълнява ролята на гилотина и електрическо захранване.
Мисля си, че машинката която Христофор Павлов(tsc1) предложи постинг #307 http://pchelari.com/forum/showthread.php?t=283&page=31, за лепене на основи ще свърши работа на електрическо захранване, предполагам с доокомплектоване(кабели, накрайници) и може би варианти като в самоделката от "американскоко" клипче с възможности за 6 и 12 волта, а защо не и повече, примерно 36 и 48 волта, по-знаещите и просветените в тази област да кажат, кое как може да стане по ел. захранването.

Цитат