И днес вали и не са се показали,ако до понеделник не се облетят ще звъня на Марешки
И днес вали и не са се показали,ако до понеделник не се облетят ще звъня на Марешки
Вчера сложих първите питки за сезона от по килограм. Аз съм любител и живея далече от пчелите. Имам въпрос, кога да отида да сложа следващите? След седмица или две седмици? Мислих да махна мишепредпазителите, но някакво животно е ровило под двата полистиролни кошера. Не знам какво е то и отложих махането на мишепредпазителите за до следващите питки. Бях направил табла от депрон, която да поставям в улеите на дъното с цел контрол на акара и затваряне на вентилацията на дъното. На втората снимка се виждат парчета от таблата.
Вчера бях при кошерите обл.Велико Търново от два дена времето е страхотно,кълбото са го пръснали облитат яко и сложих питки нападнаха моментално,засега нямам нито една загуба семействата са силни и здрави засега,дано на всички колеги е така и сезона да започне с пълна сила![]()
2 дена ги чакам да се облетят да им се порадвам а то се продъни небето, не спря да пръска. Днес съм на работа и колега ми се обажда че ври и кипи на пчелина, поне се радвам че свършиха работа![]()
"Пожълтиха" снега пред кошерите и освободиха напрежението.
Таблата от депрон я бях сложил на земята под кошера. Парчетата са от нея. По това, което е останало от нея се виждат следи от остри нокти. Кошерът е здрав, за сега. Интересното е, че това животно е ровило само под полистиролните кошери, при положение, че те не са един до друг. Между тях има дървен ЛР кошер на висока метална стойка.
Влязло е от доло да спи на по топло може да е някоя бялка.Аз така си мисля следи нямаше ли около кошера .Щяхме да разбереме какво е.А че не е язовец е 100% ако беше нямаше кошера да е там![]()
В момента има 7 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 7 гост (и))