Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 322 от 677 ПърваПърва ... 222272312320321322323324332372422 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 3,211 до 3,220 от общо 6768
    Заслужил Автор
    Регистриран
    23.11.2014
    Пчеларски район
    krivodol
    И днес вали и не са се показали,ако до понеделник не се облетят ще звъня на Марешки

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Вчера сложих първите питки за сезона от по килограм. Аз съм любител и живея далече от пчелите. Имам въпрос, кога да отида да сложа следващите? След седмица или две седмици? Мислих да махна мишепредпазителите, но някакво животно е ровило под двата полистиролни кошера. Не знам какво е то и отложих махането на мишепредпазителите за до следващите питки. Бях направил табла от депрон, която да поставям в улеите на дъното с цел контрол на акара и затваряне на вентилацията на дъното. На втората снимка се виждат парчета от таблата.
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри IMG_20170204_100838_269.jpg‎   IMG_20170204_100507_860.jpg‎  

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.04.2016
    Пчеларски район
    Ресен-село Паскалевец
    Вчера бях при кошерите обл.Велико Търново от два дена времето е страхотно,кълбото са го пръснали облитат яко и сложих питки нападнаха моментално,засега нямам нито една загуба семействата са силни и здрави засега,дано на всички колеги е така и сезона да започне с пълна сила

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Цитат Първоначално публикувано от valaz Виж публикацията
    Вчера сложих първите питки за сезона от по килограм. Аз съм любител и живея далече от пчелите. Имам въпрос, кога да отида да сложа следващите? След седмица или две седмици? Мислих да махна мишепредпазителите, но някакво животно е ровило под двата полистиролни кошера. Не знам какво е то и отложих махането на мишепредпазителите за до следващите питки. Бях направил табла от депрон, която да поставям в улеите на дъното с цел контрол на акара и затваряне на вентилацията на дъното. На втората снимка се виждат парчета от таблата.
    Колега, от телефона съм влязал и не виждам добре, но ми се струва че виждам парчета от кошера край тея дупки. Мисля че е язовец и е птоникнал в кошера. Питките след 20-25 дена пак ако въобще тогава има нужда.

Почетен Автор
    Регистриран
    21.10.2014
    Пчеларски район
    Община Драгоман, Софийска област, 615м. надм.вис.
    Цитат Първоначално публикувано от valaz Виж публикацията
    Здрвей. Според мен е белка. Язовеца е много по-силен и ако реши, парчетата щяха да са повече и по-голями. Сложи твърда плоскост под краката на тези кошери, пак ще се върне животинката.

Заслужил Автор
    Регистриран
    23.11.2014
    Пчеларски район
    krivodol
    Цитат Първоначално публикувано от miroslav70 Виж публикацията
    И днес вали и не са се показали,ако до понеделник не се облетят ще звъня на Марешки
    Най после се облетяха,памперсите остават за друг път.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    2 дена ги чакам да се облетят да им се порадвам а то се продъни небето, не спря да пръска. Днес съм на работа и колега ми се обажда че ври и кипи на пчелина, поне се радвам че свършиха работа

Потребител
    Регистриран
    27.12.2013
    Пчеларски район
    Плевен
    "Пожълтиха" снега пред кошерите и освободиха напрежението.

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Колега, от телефона съм влязал и не виждам добре, но ми се струва че виждам парчета от кошера край тея дупки. Мисля че е язовец и е птоникнал в кошера. Питките след 20-25 дена пак ако въобще тогава има нужда.
    Таблата от депрон я бях сложил на земята под кошера. Парчетата са от нея. По това, което е останало от нея се виждат следи от остри нокти. Кошерът е здрав, за сега. Интересното е, че това животно е ровило само под полистиролните кошери, при положение, че те не са един до друг. Между тях има дървен ЛР кошер на висока метална стойка.

Наблюдател
    Регистриран
    20.12.2013
    Влязло е от доло да спи на по топло може да е някоя бялка.Аз така си мисля следи нямаше ли около кошера .Щяхме да разбереме какво е.А че не е язовец е 100% ако беше нямаше кошера да е там

Страница 322 от 677 ПърваПърва ... 222272312320321322323324332372422 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 7 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 7 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •