Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 781

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от Христо Димитров Виж публикацията
    Май не ме разбра,не само,че препаратите на киселинна основа са по-безвредни за човека,но и са в пъти по-ефикасни от амитраза !
    Чак в пъти? Ама айде наесен, живот и здраве, ще пробвам. Само не знам филтъра на противогаза какъв индекс да бъде - за органични киселини вероятно?
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Почетен Автор
    Регистриран
    06.05.2015
    Пчеларски район
    с.Дебнево,общ.Троян,обл.Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Чак в пъти? Ама айде наесен, живот и здраве, ще пробвам. Само не знам филтъра на противогаза какъв индекс да бъде - за органични киселини вероятно?
    Можеш да третираш с накапване!Направих го по този начин и съм доста доволен от резултата.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Точно това искам да избегна. С пушалката минавам пчелин от 60 кошера за 10 минути, без да се изпотя дори. Бъдещето е в обслужването на кошерите "на бегом". Другото е хоби. Всякакви съвременни технологии скоро ще бъдат приложени в бранша с цел намаляване на себестойността на продукцията в името на оцеляването на бизнеса. Това също не важи за хоби пчеларството.
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Точно това искам да избегна. С пушалката минавам пчелин от 60 кошера за 10 минути, без да се изпотя дори. Бъдещето е в обслужването на кошерите "на бегом". Другото е хоби. Всякакви съвременни технологии скоро ще бъдат приложени в бранша с цел намаляване на себестойността на продукцията в името на оцеляването на бизнеса. Това също не важи за хоби пчеларството.
    Това е точно за теб.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Това е точно за теб.

Бива! Ех, дано, дано, ама надали!

Заслужил Автор
    Регистриран
    24.08.2014
    При мен 3 семейства са загинали от глад!4 пити с набити в килийките пчели и 5 пити 2/3 ДБ пълни с мед около тях!Прави ми впечатление ,че килийките така грубо са разпечатани /все едно са дърпани със зъби! Един много интересен,повдигам таванката и под найлона гледам кълбото,на 5 междурамия/половината живи половината не/3 междурамия към меда живи и 2 набити в килийките от страна към преградната дъска без мед!

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от icofly Виж публикацията
    При мен 3 семейства са загинали от глад!4 пити с набити в килийките пчели и 5 пити 2/3 ДБ пълни с мед около тях!Прави ми впечатление ,че килийките така грубо са разпечатани /все едно са дърпани със зъби! Един много интересен,повдигам таванката и под найлона гледам кълбото,на 5 междурамия/половината живи половината не/3 междурамия към меда живи и 2 набити в килийките от страна към преградната дъска без мед!
    "Дърпаните със зъби" са посещавани от крадци. Споменатото от теб, е следствие на "добрата" пчеларската работа есента, което е успокоение и ... това е резултата!
    До колкото си спомням, тук имаше голям спор от какво умират пчелите - от глад или от студ. Четете!

Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    Чакай сега, при толкова лоши мнения аз амитраза ти искаш да кажеш, че предпочиташ да минеш кошерите за 10 мин., вместо да загубиш 2 часа да накапеш ок примерно? И това ти оправдава загубите и отслабените семейства. Малко тва "на бегом" за 60 кошера е неоправдано. Бих поспорил и 200 дори, щото после чакаш от тях да се развият я за мед, я за отводки и т.н.
    Ако беше за "на бегом" работата, всеки щеше да е с 300+ кошера и да върти синджира по цял ден...

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от seto4e Виж публикацията
    Горното, май е за друга тема!

Що касае смъртността, за което съчувствам на колегите, но си мисля, че има хиляди причини, за нея.
    С риска, тия колеги, да ме турят на ченгела, ще споделя, че в голяма степен вината е в тях. Защо ли, ами защото въпреки предупрежденията, за продължителни студове, колегите не са си направили труда да обгрижят подобаващо семействата с превантивна цел. Забравили са - "Ранъта, прай борбъта". Пловдив, Благевград - там не са виждали, а камо ли чували, за такива студове и то не само пчеларите, а и пчелите, които нямат необходимата адаптация.
    Говоря за една от причините, която считам за основна!
    Знам ще кажете, ами дерматити, ами хербициди, и т.н., но не само при вас ги има. Факт е обаче, че на север няма такава смъртност!

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •