Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 1434

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    21.11.2014
    Пчеларски район
    с.Близнаци, Община Хитрино, Област Шумен
    Днес при +10 градуса се облетяха 1 и 2 смяна. За утре остана да се облетят 3 и 4 смяна и са готови за нова порция студ, но вече ще започнат с пилото със сигурност. Някой вече имат пило, имаше доста интензивно събиране на вода. На снимките добре се вижда керемидата пред прелката, как е спомогнала за по-бързото разтопяване на снега. Нямаше загинали пчели на снега, минимално количество. Качествен облет се получи.
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри WP_20170203_12_45_53_Pro.jpg‎   WP_20170203_12_50_41_Pro (2).jpg‎  

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Цитат Първоначално публикувано от Георги Куров Виж публикацията
    Днес при +10 градуса се облетяха 1 и 2 смяна. За утре остана да се облетят 3 и 4 смяна и са готови за нова порция студ, но вече ще започнат с пилото със сигурност. Някой вече имат пило, имаше доста интензивно събиране на вода. На снимките добре се вижда керемидата пред прелката, как е спомогнала за по-бързото разтопяване на снега. Нямаше загинали пчели на снега, минимално количество. Качествен облет се получи.
    А какво е предназначението на мрежите?
    Keep Walking...

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    За да може пчелите,като кацат да се захващат по стабилно.Шегувам се! Против птици..

Почетен Автор
    Регистриран
    21.11.2014
    Пчеларски район
    Цитат Първоначално публикувано от zayo Виж публикацията
    А какво е предназначението на мрежите?
    Мрежите са заради едрия зеленикав кълвач. Пробива не само полистиролните кошери, но и дървените. При мен има доста от този вид. Дребния шарен кълвач не прави бели.

Наблюдател
    Регистриран
    01.11.2013
    От каква материя са Ви мрежите? Моите са от поцинкована електро-заварена мрежа с отвор 12х12мм. и въпреки това зеленият мръсник беше пробил 4 кошера/само повърхностно,без поражения/.Иначе днес имаше масово облитане при 10С и слънчево с лека облачност.От 60 семейства имам 2 отводки умрели от глад поради грешка на пчеларя.Бързият преглед показва значително намаляване на храната.Скоро ще трябва да се намесим.Пчеларствам в Русенско.

Наблюдател
    Регистриран
    12.02.2016
    Пчеларски район
    Пловдив
    media-share-0-02-05-9271768da5686fc225b33d7de54216f568936fb3dd776b716487e4911b349652-1d36cb2f-36.jpgПрикачен файл 8289
    При мен вчера един облиташе.
    Днес беше по топло но не съм ходил да гледам. А и не съм в северозападен
    Този пост е редактиран от Трендафил Дончев; 04.02.2017 в 23:23.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.05.2014
    Пчеларски район
    русе
    Вчера и днес ги прегледах, еми силните са си силни - имам по две пити пило ДБл, а 2 от многокорпусните са полудели направо - по 3-4 пити с пило...и всичките мъкнат прашец като изоглавени..най-ми е хубаво като ги гледам как носят прашец...леската я клатят като гладен циганин джанка..имах и две без майки - обединих ги с две други слаби с майки, пък каквото стане, след празниците ще ги прегледам дали са ги приели, ако не, имам още слаби семейства с майки - ще им ги придам и тях, важното е да успея да създам едно средно семейство, което да тръгне все пак.

Почетен Автор
    Регистриран
    21.11.2014
    Пчеларски район
    Цитат Първоначално публикувано от mival Виж публикацията
    От каква материя са Ви мрежите? Моите са от поцинкована електро-заварена мрежа с отвор 12х12мм. и въпреки това зеленият мръсник беше пробил 4 кошера/само повърхностно,без поражения/.Иначе днес имаше масово облитане при 10С и слънчево с лека облачност.От 60 семейства имам 2 отводки умрели от глад поради грешка на пчеларя.Бързият преглед показва значително намаляване на храната.Скоро ще трябва да се намесим.Пчеларствам в Русенско.
    Мрежите които ползвам са от полиетилен, може да се закупят от всеки склад за полиетиленови продукти - мрежи за защита от птици. Има различна ширина 2,3 или 4 м. навити на руло. Цената е или на килограм или на кв. м. Аз съм я купувал на 0.40 лв с ДДС за 1 кв.м. За един кошер са нужни 2 кв. м.

Наблюдател
    Регистриран
    12.02.2016
    Пчеларски район
    Пловдив
    Онзи ден имах две снимки. Едната е избегала. Във форума имаше снимка на кошери покрити с мрежа но мрежата не трябва да е прилепнала по кошера.

media-share-0-02-05-0bbb90f2874d2fa07307d680bd4aac8dc03c223634c7084ec2e347ecf43c07fa-e96eee6b-70.jpg

Почетен Автор
    Регистриран
    21.11.2014
    Пчеларски район
    Към днешна дата само леската е цъфнала, дряна все още не е отворил пъпки, както и джанката. Първия облет след студовете беше 02.02.2017 г. Втори облет 22.02.2017 г. Направих осведомителен преглед на семействата от 22.02 до 07.03.Няма загинало семейство. Състоянието им е перфектно, подмор клонящ към нула, в отделни семейства до 1 шепа пчели, със много добри запаси от храна. Майките са започнали с пилото в началото на февруари, след първото облитане, малко на брой към края след второто облитане. В една част от семействата вече имаше излюпени млади пчели. Семействата бяха третирани срещу акар с МК с изпарител Насенхайдер http://pchelari.com/forum/showthread.php?t=3197 в периода 06-08-2016 г. – 24.08.2016 г. Като времето на престоя на изпарителя в кошера е 14 дни, така освен че се изчиства акара, се дезинфектира стомашно-чревния тракт на пчелите, рамките и кошера. Контрола на ефективността на МК направих с изпарение на ОК на два пъти през 7 дни при липсата на пило в началото на ноември . Нямаше паднали акари на дъното. Извода е – много добра ефективност на МК вкарана в кошера с изпарител Насенхайдер и не се налага допълнително третиране с ОК за акар или други лекарства за нозема, с достатъчно хранителни запаси семействата са готови за продължителна зима с ниски температури.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •