Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 64

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от ANARCHY Виж публикацията
    При мен повдигат с около 3-4 мм. в зависимост как е захваната (може да се притисне към дървото).
    При 4мм. става : 4 + 10 /ухо рамка/ =14 . Фалца трябва да е 20мм., като над рамките остава 6 мм. Под рамките остава 4 мм. : 6+ 230 + 4 =240 мм. Между корпусите --10мм. +/- 1 -2 мм.-допуск.

пп. Ей, от толкова много професионалисти -един не се обади.

Заслужил Автор
    Регистриран
    11.06.2014
    Пчеларски район
    с. Черни осъм, общ. Троян
    Моите, които сам съм си правил са с фалц на 20мм. лайсната повдига точно 5мм. След слагането на рамката над нея остават също 5мм. Така при всеки корпус или магазин отгоре и отдолу имам по 5мм.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Покрива за да не тежи, може да се направи от две части, дървена вертикална рамка и дървена хоризонтална рамка в която да се вгради 2 см фибран, хем леко, хем изолация. Имам снимки, но са с голям обем и форума не ги приема. Алуминиевата плака се изрязва така че, след огъване да стърчи 1 мм, по който ръб да се стича водата, а не да подлизва и да мокри дървенията. За да се подгъне правилно, използва се тежък метален линеал.
    Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.

Заслужил Автор
    Регистриран
    18.11.2013
    Пчеларски район
    с.Просена
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    При 4мм. става : 4 + 10 /ухо рамка/ =14 . Фалца трябва да е 20мм., като над рамките остава 6 мм. Под рамките остава 4 мм. : 6+ 230 + 4 =240 мм. Между корпусите --10мм. +/- 1 -2 мм.-допуск.

пп. Ей, от толкова много професионалисти -един не се обади.
    Ако се наложи да се слага зимно време питка тия -5мл ,ще са ли достатъчни.Моите предпочитания са от долу рамките да равнят с корпуса а от горе да остава необходимия 1см за да може да се слага подхранка.
    Милен Михов

Заслужил Автор
    Регистриран
    17.06.2015
    моя съвет от скромния ми опит 5-7 години е всичко да се прави по стандарт а вече клиента като иска и на 5 сантиметра да са дебели на толкова му се правят и да не забравяме качествено лепило и 4- 5 см винтове

Наблюдател
    Регистриран
    24.12.2016
    Ето го новият вариант:
    DSC_8753.JPG

DSC_8754.JPG

DSC_8755.JPG

DSC_8757.JPG

DSC_8759.JPG

Наблюдател
    Регистриран
    24.12.2016
    DSC_8785.JPG

Това е засега!

Цена на кошер с 3 корпуса и този тип дълбоко дъно – 120 лв
    Само дълбоко дъно - 40лв

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Два съвета ако може - летвичките които обрамчват таванката ги прави малко по високи 15-20 мм, при нужда през зимата да се обръщат таванките и да има място за питките и крайщата на фолиото как стърчат надолу няма начин да не се пореже човек на тях или пък да се изкривят. По добре е пътя на водата да се спира с каналче.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •