Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 408 от 683 ПърваПърва ... 308358398406407408409410418458508 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 4,071 до 4,080 от общо 6828
    VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Всичко си има положителни и отрицателни страни .
    Дали е с полиетилен , дали с надрамкови дъсчици или с надставка .

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    С найлона си лесен, нямаш пчели по тавана. Аз, като съм без найлон, като вдигна капака, по него отдолу е плътен килим от пчели на два-три реда. Сега е слънчево, стопли се, като посегна да ги смета, за да направя място за питката, чудо става. Мисля да се откажа за днес, само 26 бр успях да оправя, отнесох 4 жила. Пъхат се из маншети, яки и жилят.
    Напразно съм се губил да ти пиша днес, явно нищо не си чел. Колегата също писа : вдигаш и пъхаш, преди да те погнат. Ако караш по 2 броя, до рапицата ще ги сложиш.

Заслужил Автор
    Регистриран
    23.11.2014
    Пчеларски район
    krivodol
    С найлона си лесен, нямаш пчели по тавана. Аз, като съм без найлон, като вдигна капака, по него отдолу е плътен килим от пчели на два-три реда. Сега е слънчево, стопли се, като посегна да ги смета, за да направя място за питката, чудо става. Мисля да се откажа за днес, само 26 бр успях да оправя, отнесох 4 жила. Пъхат се из маншети, яки и жилят.
    Аз пък мислех че само мене ме ядат,оня ден в снега слагах скафандъра за смях на кокошките в двора.

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.11.2011
    Пчеларски район
    Русе
    Сега е слънчево, стопли се, като посегна да ги смета, за да направя място за питката, чудо става. Мисля да се откажа за днес, само 26 бр успях да оправя, отнесох 4 жила. Пъхат се из маншети, яки и жилят.
    Аз лично поради тези причини предпочитам да слагам питки на -10 или на + 10 градуса. В първия случай кълбото е плътно и не мръдват (с малки изкшючения). Във втория случай е достатъчно топло за да облитат и ако се налага някакво разбутване или разместване ползвам и пушалка, след това пчелите имат достатъчно време да се успокоят и отново да си сформират кълбото. Успех

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Мерси! Успях да наслагам питки на всичките. Имам една малка правоъгълна мистрия и като надигна от едната страна тавана, остъргвам пчелите с 2-3 движения върху кълбото, така махам и восъка, който са налепили там и пречи. После внимателно прибутвам питката право върху кълбото Ще ми е за урок друг път кога се слагат питки. Още веднъж благодаря на отзовалите се.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Пушалката е основен инструмент на пчеларя. За новобранеца е задължително да я ползва.

Предполагам че пчелите се подпушват и при зимното подхранване.Когато купувах храната ми казаха че не е необходимо но първо пчелите бяха налазили по остатъците от старата подхранка и второ студа не им пречи да жилят.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от nikolai_kn1979 Виж публикацията
    Предполагам че пчелите се подпушват и при зимното подхранване.Когато купувах храната ми казаха че не е необходимо но първо пчелите бяха налазили по остатъците от старата подхранка и второ студа не им пречи да жилят.
    На прав път си, с предположенията, ноо зависи кога си купил храната и са те съветвали и кога ти, си решил да я слагаш. Както сподели Костадинов, когато е студено, пчелите не летят и няма как да те ужилят, но когато е по-топло се налага, да се прибегне до помощта на пушечния инвентар.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Пушалката изобщо не помогна в това полустудено време. Пробвах да пуша над кълбото, през прелката, през отвора за хранилката - все един и същ резултата, както и когато не я ползвах. Следобяд беше още по-гадно, след всеки кошер внимателно изтупвах кацнали по дрехите пчели, иначе пропълзяват по някое време под дрехата и изненада... Играх си 6 часа с 56 кошера и отнесох 4 жила. Опита май с никакви обяснения не може да се замени.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Агро, пушека има действие, което е необходимо да се владее от пчеларя! Действието на пушека е едно през летните месеци и съвсем друго в студа!

Страница 408 от 683 ПърваПърва ... 308358398406407408409410418458508 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 15 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 15 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •