Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 407 от 683 ПърваПърва ... 307357397405406407408409417457507 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 4,061 до 4,070 от общо 6828
    VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Тоест съвета "сложете питката точно върху кълбото", както е писан и публикуван в книжките, е по-скоро пожелателен?
    Не е пожелателен, а задължителен! Когато слагаш питката, просто побутни с нея пчелите, за да не ги смачкаш. За възможно най- малко време! Отваряш, слагаш, затваряш. И да смачкаш някоя, все е за добро?
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    Не е пожелателен, а задължителен! Когато слагаш питката, просто побутни с нея пчелите, за да не ги смачкаш. За възможно най- малко време! Отваряш, слагаш, затваряш. И да смачкаш някоя, все е за добро?
    Това виждал ли си го или само си чел. Когато вдигаш таванката , разксваш кълбото и на нея остават пчели, тях как ги побутваш или ги жертваш за благото на останалите.
    Когато пчелите са над рамките в студено време, няма как да ги махнеш от там. Само след часове ще разберем, как е било при колегата.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Отивам след малко.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Истината е в надставките. Така пчелите, които са по таванката се връщат без проблем.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Отивам след малко.
    Цъкни някоя снимка.

Заслужил Автор
    Регистриран
    23.11.2014
    Пчеларски район
    krivodol
    Цитат Първоначално публикувано от iliew Виж публикацията
    Истината е в надставките. Така пчелите, които са по таванката се връщат без проблем.
    Ако нямаш надставка,става празен корпус или магазин,аз така реших проблема.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от iliew Виж публикацията
    Истината има мн лица.И без таванки и без надставки и без корпуси пак си става идеално.Щом ще се храни,защо трябва да чакаме(рискуваме) пчелите да ударят таванката или да стане февруари-март и тогава да започваме и да се чудим как да поставим питката да не смачкаме бол пчели.........
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри Снимки0439.jpg‎   Снимки0441.jpg‎  

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Не взимат ли питките по-бързо отколкото да си разпечатват мед по питите. При мен не са се облитали от 15 Ноември горе-долу. И не мисля да ги натоварвам с питки поне още 10-ина дни. А предвиждам да няма облитане поне до 20-ти Февруари. Днес “чух“ една редица, бръмчат тихо, спокойно, леко, приятно. Аз лично ще чакам.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Естествено,че питките свършват по-бързо.А дали ще запълнят "карантийката" на пчелата зависи от питката.За купешките немога да кажа,но с домашните от мед и пудра захар,няма проблем.....

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    С найлона си лесен, нямаш пчели по тавана. Аз, като съм без найлон, като вдигна капака, по него отдолу е плътен килим от пчели на два-три реда. Сега е слънчево, стопли се, като посегна да ги смета, за да направя място за питката, чудо става. Мисля да се откажа за днес, само 26 бр успях да оправя, отнесох 4 жила. Пъхат се из маншети, яки и жилят.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Страница 407 от 683 ПърваПърва ... 307357397405406407408409417457507 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 6 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 6 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •