Проверете за употребата на неоникотиноиди в землището ви 2016г. При мен царевица и слънчоглед семена са третирани с неоникотиноид- Крайцер 350.
Не се заблождаваите докторите не ги интересуват пчелите имат проблем с птичия грип . Попитах общинския доктор за смъртноста по пчелите и одговора беше . НЕЗНАМ ТИ ЗНАЕШ ЛИ КОЛКО ОГНИЩА НА ПТИЧИ ГРИП ИМА ТРЯБВА ДА УНИЩОЖИМ ХИЛЯДИ ПТИЦИ А АЗ ДА МИСЛЯ ТВОИТЕ ПЧЕЛИ .
Преди две седмици на единия пчелин имах две загинали семейства по същия начин! От тогава не съм ходил да ги преслушам,но колеги също се оплакват с висока смъртност и като чета и тук....направо ме е страх да ида да ги проверя!
Преди 5 години д-р Ангел Грънчаров предерече , че смъртността в края на зимата е от отровния прашец, който са складирали през сезона и сега го консумират. Но колеги рекоха, че бил дърт и изкуфял....
Лека му пръст на Човека.
Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.
Писах за изследване, но не съм сигурен. https://www.youtube.com/watch?v=tcnAInUwPRc
https://www.youtube.com/watch?v=_U7VAfIJ-KU
Над 10 клипа са.
Това помните ли го. Почти година. Аз виня акара, друг пръскането през 2016г. Видно е че подобни случаи не са от сега. Аз имах такива през 2011, 2012, през 2013 -2-3 бр., през 2014 -интересно нямах жертви, през 2015 -около 5-6 бр., през 2016-около 10 бр., към момента над -15 бр. Това от около -135 , заедно с резервите. Още нещо за статистиката - резервите на 4 и 5 р. са живи. Също са живи семейства, които мислех, че няма да изкарат сдудовете. Жертви са семейства -нормални, с майки от 2015 и 2016г. , дали по 2+ магазина мед ,зазимени 0.8 и 0.9- силни и с достатъчно запас.
Сетих се за едно изследване, ще го потърся, но си мисля : няма ли някой професор да направи обстойно изследване за цялата страна. Но как някой от МЗХ да финансира нещо подобно, като в БГ няма смъртност по пчелите.
пп. Писах, че виня акара защото е общоприето, освен това трета година си правя експерименти с ОК и там ми е пропуска.
Ех да имаше още няколко човека като Манол да ореват орталъка за смъртността, че да се стреснат МЗХ.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))