Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 781

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от 100-qnov Виж публикацията
    Така е и при мен. 6 кошера са в същото състояние като от снимката. Една шепа пчели останали и умрели,а не да няма мед. Есента бяха покрити 8-9 рамки с пчели и изведнъж смърт. И аз съм в Бургаски район,колега!
    Едва ли е до район. Още наесен имаше писано за югозапада ,сега чета и за Хасковски район.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Едва ли е до район. Още наесен имаше писано за югозапада ,сега чета и за Хасковски район.
    При мен бяха така миналата година. Тази година само една отводка от глад и то сам съм си виновен, защото зимата ако отложиш днешната работа за утре, може и един месец да не я свършиш!

Почетен Автор
    Регистриран
    21.11.2014
    Пчеларски район
    с.Близнаци, Община Хитрино, Област Шумен
    Проверете за употребата на неоникотиноиди в землището ви 2016г. При мен царевица и слънчоглед семена са третирани с неоникотиноид- Крайцер 350.

Автор
    Регистриран
    31.03.2015
    Пчеларски район
    плевен
    Не се заблождаваите докторите не ги интересуват пчелите имат проблем с птичия грип . Попитах общинския доктор за смъртноста по пчелите и одговора беше . НЕЗНАМ ТИ ЗНАЕШ ЛИ КОЛКО ОГНИЩА НА ПТИЧИ ГРИП ИМА ТРЯБВА ДА УНИЩОЖИМ ХИЛЯДИ ПТИЦИ А АЗ ДА МИСЛЯ ТВОИТЕ ПЧЕЛИ .

Автор
    Регистриран
    12.06.2012
    Преди две седмици на единия пчелин имах две загинали семейства по същия начин! От тогава не съм ходил да ги преслушам,но колеги също се оплакват с висока смъртност и като чета и тук....направо ме е страх да ида да ги проверя!

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Преди 5 години д-р Ангел Грънчаров предерече , че смъртността в края на зимата е от отровния прашец, който са складирали през сезона и сега го консумират. Но колеги рекоха, че бил дърт и изкуфял....
    Лека му пръст на Човека.
    Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от evgeni.filimonov Виж публикацията
    Преди 5 години д-р Ангел Грънчаров предерече , че смъртността в края на зимата е от отровния прашец, който са складирали през сезона и сега го консумират. Но колеги рекоха, че бил дърт и изкуфял....
    Лека му пръст на Човека.
    Разбирам ти намека, но семействата се сриват още есента , а не в края на зимата. Моите нямаха прашец, камо ли пък отровен.
    пп.Бог да го прости човека, незнаех, че е врачувал.
    ,

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Писах за изследване, но не съм сигурен. https://www.youtube.com/watch?v=tcnAInUwPRc

https://www.youtube.com/watch?v=_U7VAfIJ-KU

Над 10 клипа са.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от baibradar Виж публикацията
    Здравейте,

Направих два клипа, които можете да гледате на линковете по-долу:

Загинал кошер - http://www.agro-consultant.net/web-t...en-kosher.html
    Избягал кошер - http://www.agro-consultant.net/web-t...order-ccd.html

В първия клип нещата са ясни, но по-интересна е ситуацията във втория клип.
    Това помните ли го. Почти година. Аз виня акара, друг пръскането през 2016г. Видно е че подобни случаи не са от сега. Аз имах такива през 2011, 2012, през 2013 -2-3 бр., през 2014 -интересно нямах жертви, през 2015 -около 5-6 бр., през 2016-около 10 бр., към момента над -15 бр. Това от около -135 , заедно с резервите. Още нещо за статистиката - резервите на 4 и 5 р. са живи. Също са живи семейства, които мислех, че няма да изкарат сдудовете. Жертви са семейства -нормални, с майки от 2015 и 2016г. , дали по 2+ магазина мед ,зазимени 0.8 и 0.9- силни и с достатъчно запас.
    Сетих се за едно изследване, ще го потърся, но си мисля : няма ли някой професор да направи обстойно изследване за цялата страна. Но как някой от МЗХ да финансира нещо подобно, като в БГ няма смъртност по пчелите.

пп. Писах, че виня акара защото е общоприето, освен това трета година си правя експерименти с ОК и там ми е пропуска.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Ех да имаше още няколко човека като Манол да ореват орталъка за смъртността, че да се стреснат МЗХ.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •