Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 58

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Твърдостта на питките с какво я мерите. С твърдомер ли.
    Не ползваме твърдомер. Жената по принцип определя колко да е твърдо, от нея зависи Нали и тя участва в процеса
    Keep Walking...

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от zayo Виж публикацията
    Не ползваме твърдомер. Жената по принцип определя колко да е твърдо, от нея зависи Нали и тя участва в процеса
    Е, те затова ви идва съотношение от 1/4 , до 1/8 . Аз, като сам си пипам тестото, ми идва -1/2,7 .

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Е, те затова ви идва съотношение от 1/4 , до 1/8 . Аз, като сам си пипам тестото, ми идва -1/2,7 .
    Сигурен съм, че ако комшийката ти се притече на помощ и ти ще го докараш поне до 1/4
    Keep Walking...

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от zayo Виж публикацията
    Сигурен съм, че ако комшийката ти се притече на помощ и ти ще го докараш поне до 1/4
    Ааа, не .Както писа един колега : меки ми са ръцете.

Почетен Автор
    Регистриран
    21.11.2014
    Пчеларски район
    с.Близнаци, Община Хитрино, Област Шумен
    Нито инвертиран сироп нито питки са необходими на пчелите. Това са излишни разходи. Захарен сироп 1:1 август, септември, и до март месец няма грижи по тях.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Колега, много бавно мели тази твоята мелница??? Аз на фуражомелката 40 кг ги смилам за 5-6 минути, замесвам за около 20 минути и разфасването е най бавния процес 50 кг за един час ако са в питки по килограм, ако са половинки за час и половина. Абе за 8 часа с кафетата и почивките за по цигара го докарвам до 200кг...С тези високи обороти на гроздомелачката не става ли от един път разточването?

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от Цеко Виж публикацията
    Колега, много бавно мели тази твоята мелница??? Аз на фуражомелката 40 кг ги смилам за 5-6 минути, замесвам за около 20 минути и разфасването е най бавния процес 50 кг за един час ако са в питки по килограм, ако са половинки за час и половина. Абе за 8 часа с кафетата и почивките за по цигара го докарвам до 200кг...С тези високи обороти на гроздомелачката не става ли от един път разточването?
    Мелницата е за фино смилане, затова се бави. Мисля да пробвам с фуражомелка, имам такава 7,5 квт. Тази двувалова машина не е гроздомелачка. Валовете са на пружини и отдават при подаване на дебел плик. Затова пускам втори и трети път, но губя едва 2-3 секунди на питка. Беше ми за първи път, колкото да видя къде са проблемите. Мисля, че с подходящо усъвършенстване на технологията има хляб в тази дейност.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Забелязах едно свойство на гъстото тесто, което замесих, предполагам е недостатък. Малко парче от него, оставено за кратко отделно, се втвърдява. Така ли е и при по-мекото тесто? Предполагам, че малкото вода, която съдържа /6-7 %/, лесно се изпарява и остатъка кристализира.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    И по мекото тесто се втърдява (но не чак толкова бързо), моите питки месени през ноември сега са станали твърди като плочки, но след 24 часов престой при стайна температура омекват. Миналата година когато месех с миксера за строителни смеси поради високите обороти тестото беше топло и много трудно се разфасоваше (много се разтичаше) та го оставях малко да се втърди и тогава го работех.

Почетен Автор
    Регистриран
    21.11.2014
    Пчеларски район
    с.Близнаци, Община Хитрино, Област Шумен
    За слабото семейство пашата винаги е слаба, за силното винаги е обилна.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •