Цитат Първоначално публикувано от Цеко Виж публикацията
Преди няколко дена месих на колега питки с негов материал, беше си смлел захарта на негова фуржомелка и беше доста финна и ситно смляна (по ситна от моята). При замесването 1:4 се оказа че тестото е доста сухо и се наложи да доливаме още сироп, та го дакарахме до към 1:3 да се омеси добре, така че не схващам твоята логика че колко е по ситно сляна пудрата толкова по голямо трабва да бъде съотношението й към сиропа???
Цеко, веднъж смляна захарта я пускам втори път на фуражомелката. Така става по-фина. Направило ми е впечатление, че при по-фината пудра захар, не ронят от питките и не изхвърлят кристалчета захар от тях, а колкото да това дали по-меки или твърди питки, предпочитам първите. Свалят ги по-бързо и от тях не остава нищо. Обяснявам си го с тава, че при твърдите трябва да вкарат повече вода за усвояването им.