Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 4956

Преглед на хибрид режима

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Раздвижване в търговията има ли? Освен няколко тона липа.
    Букет-слънчоглед например....Или да си чакаме новата реколта да го омешаме...?

Потребител
    Регистриран
    26.01.2012
    Нещата са доста тегави ! Днес се чухме с г -н Терзиев и утре ще минават да ми изкупуват няколко тона букет-слънчоглед. Цена на килограм 4.20 обявена ми днес. Но утре ще пиша какво реално се е случило!

Заслужил Автор
    Регистриран
    24.08.2014
    Цитат Първоначално публикувано от viktor_555 Виж публикацията
    Нещата са доста тегави ! Днес се чухме с г -н Терзиев и утре ще минават да ми изкупуват няколко тона букет-слънчоглед. Цена на килограм 4.20 обявена ми днес. Но утре ще пиша какво реално се е случило!
    Каква беше цената когато вземаха пробите?

Потребител
    Регистриран
    26.01.2012
    Цитат Първоначално публикувано от icofly Виж публикацията
    Каква беше цената когато вземаха пробите?
    цена при взимане на проби 4.20. Обявена цена за закупуване 4.20 за кг.букет-слънчоглед.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Раздвижване в търговията има ли? Освен няколко тона липа.
    Букет-слънчоглед например....Или да си чакаме новата реколта да го омешаме...?
    Както споменах, в някой от моите постове по-горе, Апитрейд ми се обаждаха, тъй като се бях записал за проби през ноември. Тогава имах и букет и липа. След като ми се обадиха през януари, аз вече бях пласирал букета, единствено липата бе налична и им казах, че съм продал меда си, защото чаках по-добрата оферта за липата от Ловеч.
    Със сигурност има пчелари, които са пласирали букета си тия дни, ама защо мълчат - не знам.

Потребител
    Регистриран
    26.01.2012
    Относно ф-ма Апитрейд работих с тях в продължение на няколко години и винаги съм получавал коректност! Записах се за проби при тях в края на септември -миналата година

но до днес 25.01 никой не си направи труда да звъннне. Не ги обвинявам за нищо ---но за мен това не са реални взаимоотношения!

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Не искам да им адвокатствам, но предполагам, че набират количества от определена територия на страната, по този начин, си правят някакъв график за проби и съответно изкупуване, което естествено опира до икономически интерес.

Заслужил Автор
    Регистриран
    28.11.2013
    Здравейте,

Относно колегите, записали се за проба, с които в последствие не сме се свързали: в настоящата ситуация, дори при най-добро желание от наша страна, няма как да вземем проба и изкупим меда на всеки един пчелар, който е в списъците. На нас също ни се иска това да не е така, но в последните месеци търговията с букет / слънчоглед е изключително затруднена поради слабия интерес на купувачите към този мед. Както и преди съм обяснявал тук, самото записване за проба не ангажира която и да е от двете страни с конкретика, ние и по телефона казваме, че не можем да дадем точна дата за взимане на проби. Обвързваме се с изкупуването, срока и цената, по която ще стане то при взимане на пробата. Пробваме и купуваме толкова мед, колкото ни е нужен, а логиката, по която се взимат пробите, наистина е по райони и количества. Например, не е обосновано да вземем проба от 2 тона мед от Видин например, когато може да го направим от Стара Загора. В момента в списъците ни има стотици пчелари, а общото количество мед, чакащо за проба е няколкостотин тона - нещо изключително необичайно за това време на годината.

Причината за всичко това, както и преди съм казвал, е основно Украйна. Понастоящем украински мед се доставя на големите купувачи в Европа на цена около 1.85 Евро за кг, доставено на купувача в Германия / Франция / Италия, с платено мито. Митото е 17.3%, а безмитната квота е 5000 тона. Тя и тази година, както обикновено, бе изчерпана в първата седмица на януари. Погрешно някои хора смятат, че щом квотата е изчерпана, вносът спира - напротив, Украйна 2016-та година е продала в ЕС повече от 35 000 тона мед. А от голямата част от квотата се възползват самите украински износители, които имат регистрирани свои фирми в ЕС и чакат да се отвори приема на документи за квотата и веднага играят за нея. По този начин те се възползват от тези 17.3% и това е добре известно на всички в бранша. Ниската цена на украинския мед от своя страна е следствие на силно обезценената им валута и спрения износ към Русия. Всичко това рефлектира върху цената не само на българския мед, но и на всички останали износители от Източна Европа - наскоро пчелар от Сърбия бе писал някъде тук какви са изкупните цени при тях. Така е и в Румъния и Унгария. С други думи, повишение на цените в следващите месеци е много малко вероятно, а достигане на нивата от 5 лв и повече - нереалистично.

Поздрави

Потребител
    Регистриран
    26.01.2012
    Днес минаха и ми изкупиха меда както бяха обещали момчетата на Терзиев. Букета беше изкупен на цена 4.20лв. както писах и вчера.

Наблюдател
    Регистриран
    30.05.2013
    Колега, а кога ти вземаха проби. На мен ми взеха началото на декември месец, но още не са идвали по Видинският край да купуват.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •