Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 38

Преглед на хибрид режима

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от rumenggr Виж публикацията
    Здравейте. Кога започвате да въртите рамки/корпуси? При какво ниво на развитие на семейството? Кои са белезите, каво подсказва, че е време да се стимулират семействата по този начин?
    Нарича се усет, практика, опит. Тука на хартия (на екрана на компа) трудно може да бъде обяснено. По принцип има семейства дето си се развиват и без тея техники. Тея техники се ползват най-вече за средни и слаби семейства. Зависи какво е времето през пролетта, колко пчели има в кошера, колко е пилото, каква и колко годишна е майката, каква ще бъде прогнозата, какво цъфти, какви Главни паши се очакват....и т.н. Аз лично въртенето го правя и на ЛР и на ДБ. най-вече на средни семейства. Въртя пити. Пробвал съм и цели корпуси ама ефекта е по-малък и не е забелязва толкова както с отделна пита.

Почетен Автор
    Регистриран
    21.10.2014
    Пчеларски район
    Община Драгоман, Софийска област, 615м. надм.вис.
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Нарича се усет, практика, опит. Тука на хартия (на екрана на компа) трудно може да бъде обяснено. По принцип има семейства дето си се развиват и без тея техники. Тея техники се ползват най-вече за средни и слаби семейства. Зависи какво е времето през пролетта, колко пчели има в кошера, колко е пилото, каква и колко годишна е майката, каква ще бъде прогнозата, какво цъфти, какви Главни паши се очакват....и т.н. Аз лично въртенето го правя и на ЛР и на ДБ. най-вече на средни семейства. Въртя пити. Пробвал съм и цели корпуси ама ефекта е по-малък и не е забелязва толкова както с отделна пита.
    Няма усет, има малка практика и опит. Условностите при повечето практики са описаните от теб. Все пак трябва да има начални насоки, дори и да са непълни, за да може начинаещия или този за който практиката е новост да се ориентира в началото. Опита ще дойде. Темата е за да се избегне фалшстарт.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •