Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 1002

Разгънат преглед

  1. #11
    Почетен Автор
    Регистриран
    19.05.2011
    Мнения
    512
    Пчеларски район
    асеновград
    Това което си написал е точно така, да във виното има съставки характерни за ферментиралите храни които губим при дестилацията. Ензимите са полезна съставка на виното, обаче в ракията ги няма ( не са термостабилни ) има още куп други съставки които не преминават в ракията. Ако изходим от тезата че храните съдържащи ферменти са много полезни, то виното както меда и киселото мляко е задължителна храна. Приемаме че пием вино с 10% алкохол и ракия с 45% ако във виното създадем 1 единица гадост на литър, то в ракията ще е 4 единици. Довечера като удариш 2 ракии поемаш 2 единици гадост, а с едно кило вино 1 единица гадост, ама полезните съставки ги няма. Ракията е по-чист алкохол, обаче дали е полезен. За съставките на виното и разните пробиотици може да питаш Павката. В темата трябва да се включат химик и микробиолог.
    Този пост е редактиран от vencii; 21.01.2017 в 16:12.

 

 

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 5 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 5 гост (и))

Разрешения за писане

  • Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •