Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 1434

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от freddie46 Виж публикацията
    Илийчо,мойте кашери са почти всичките са с отвор на дъното 15х15см. който са постоянно отворени и зиме и лете.Досега зимата не съм забелязвал влага по дъното или по горната табла.Става много добра вентилация и зиме и лете.
    поздрав:Цветан Димитров
    И моите така, ама някои семейства ги заклейват плътно, други отчасти, а други изобщо не. Пролетта мисля да обгоря мрежата /неръждаема/ , за да я отпуша. Има ли такива наблюдения и при други съфорумци?
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    И моите така, ама някои семейства ги заклейват плътно, други отчасти, а други изобщо не. Пролетта мисля да обгоря мрежата /неръждаема/ , за да я отпуша. Има ли такива наблюдения и при други съфорумци?
    Заклейването е зависимо и от размера на отворите в мрежата.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Не съм я мерил, но е сравнително едра, поне 3 мм светло, твърда и с дебели телове.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Колкото е по-голям светлия отвор, толкова по-добре.

Почетен Автор
    Регистриран
    21.11.2014
    Пчеларски район
    с.Близнаци, Община Хитрино, Област Шумен
    Днес при +10 градуса се облетяха 1 и 2 смяна. За утре остана да се облетят 3 и 4 смяна и са готови за нова порция студ, но вече ще започнат с пилото със сигурност. Някой вече имат пило, имаше доста интензивно събиране на вода. На снимките добре се вижда керемидата пред прелката, как е спомогнала за по-бързото разтопяване на снега. Нямаше загинали пчели на снега, минимално количество. Качествен облет се получи.
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри WP_20170203_12_45_53_Pro.jpg‎   WP_20170203_12_50_41_Pro (2).jpg‎  

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Цитат Първоначално публикувано от Георги Куров Виж публикацията
    Днес при +10 градуса се облетяха 1 и 2 смяна. За утре остана да се облетят 3 и 4 смяна и са готови за нова порция студ, но вече ще започнат с пилото със сигурност. Някой вече имат пило, имаше доста интензивно събиране на вода. На снимките добре се вижда керемидата пред прелката, как е спомогнала за по-бързото разтопяване на снега. Нямаше загинали пчели на снега, минимално количество. Качествен облет се получи.
    А какво е предназначението на мрежите?
    Keep Walking...

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    За да може пчелите,като кацат да се захващат по стабилно.Шегувам се! Против птици..

Почетен Автор
    Регистриран
    21.11.2014
    Пчеларски район
    с.Близнаци, Община Хитрино, Област Шумен
    Цитат Първоначално публикувано от zayo Виж публикацията
    А какво е предназначението на мрежите?
    Мрежите са заради едрия зеленикав кълвач. Пробива не само полистиролните кошери, но и дървените. При мен има доста от този вид. Дребния шарен кълвач не прави бели.

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Не съм я мерил, но е сравнително едра, поне 3 мм светло, твърда и с дебели телове.
    Ако на това казваш едро!Ситняка заклейват и слабаци и средняци и силоваци.Карам на ''ци'' защото така тръгна.Природен нагон при пчелите.А нормалния отвор заклейват само слабаците,защото им духа и им става студено.Среднаците заклейват 1/3 от мрежата/дори и по–малко/и интересното е следното–заклейват не от страната на кълбото,а от празните пити.Защо ли? Това,че е твърда и с дебели телове е +.Ще издържи поне 20 години–обгаряне,киселини, лага,външна намеса.Успех в избора на светлия отвор.

Заслужил Автор
    Регистриран
    31.01.2012
    Пчеларски район
    Южен централен
    За да не ги заклейват аз затварям през есента като започне да застудява и ги отварям като се свият на кълбо.Около началото на декември според времето.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 7 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 7 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •