За лепене на фибранови нуклеуси използвам универсално строително лепило,дава отлични резултати същото лепило смесено с кварцов пясък или мраморно брашно дава отлични резултати при запълване фугите в дървото.С тази смес може да шпакловате и самите кошери,който имат изчерпан експлоатационен ресурс.Тази смес може да нанасяте и върху метал нов или ръждив.В Италия се прилага за направата на мазилки тип рустикален.Нанасяйте го с шпакла.
http://www.img-share.eu/f/images/333...7Z5_sredna.jpg
Колко време ще е достатъчно да престои плоскостта в тази преса на температура 20гр. с лепило PVA?
Ще правя още един модел преса в която да престояват 24ч. няколко плоскости една върху друга, но не знам след колко време ще е най–добре да ги прехвърлям.
Преди години баща ми е правил такива стеги. Вършат много добра работа. Притискат много добре и странично. Калибрирани дъски, след слепване със стегите, нямат нужда от щрайхмус. Аматьор съм в дърводелството, но първите слепени плотове ги обработвах и сглобявах 3-4 часа след слепването, лятото и с някакво шведско лепило купувано от бащицата преди въобще да имам идея, че ще правя такива неща. Сега купувам Хенкел Д3(адреса с шведските продукти ми е неудобен/мързел...) и не бързам толкова.
http://www.img-share.eu/f/images/335...cFm_sredna.jpg
От това лепило за сега съм най–доволен.
Съхне за час и половина, но трябва да се работи бързо максимум 10 минути има за работа и започва да се надува.
Здравейте ,имам няколко въпроса относно направата на кошер .Та имам един абрихт-щрайх на einhell ,една руска 3-4 операционна машинка ,няколко кубика идeaлно сухи чамови талпи на 50-52мм и съм решил да пробвам да направя няколко кошера .Не ,че ще е по-евтино или качествено ,отколкото да си купя купешки ,но голям мерак да си ги изпипам сам .Като цяло повечето операции по производството са ми известни ,но се чудех от дъски с каква височина е най-добре да се направят страниците (става въпрос за лр корпус) .Имаше някакво правило за 2,5 пъти дебелината ,ако не се лъжа ,тоест 7,5см .Аз си мислех предната и задната страница да са с 3 дъски по 8см ,а страничните с 4 по 6см .Така в ъглите дъските на две съседни страници ще се разминават по височина ,което би следвало да намали напреженията .Също ме интересува ,ако се слепват само с лепило дъските на страниците ще стане ли достатъчно здраво и няма ли да се изместят с течение на времето ? Мислех освен с лепило ,да се свържат и с дибли отделните дъски .А поради това ,че щрайхмусът ми е тесен и не мога да обработя целите страници ,а само отделните дъски дали ще се получат ръбчета при слепване ?
Този пост е редактиран от Getov95; 15.06.2020 в 13:11.
Малиииии, върнах се 3г. в миналото. Гетов, онези на снимката -горе на първа линия са ДБ с цяла дъска. Още ще изкарат.![]()
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))