Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 1002

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    27.05.2014
    Пчеларски район
    русе
    Колеги, има ли някакъв шанс да се "оправи" опушена /изгоряла ракия - еми изтървах я...знам, че май няма никаква рецепта за опушена ракия, но да Ви попитам все пак!...добре че поне я преливах в отделни съдове, че успях да отделя първите 22л., която става за пиене, но останалите 30 литра е ужас.....освен за казанчето на чистачките.....казаха ми, че и не мога да я сложа в следващите джибри, защото ще ги съсипя и тях....струва ли си да рискувам да я смеся наесен с новите джибри?

Почетен Автор
    Регистриран
    19.05.2011
    Пчеларски район
    асеновград
    В новите джибри - не, в никакъв случай. Просто я прежали.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Илиев Виж публикацията
    Колеги, има ли някакъв шанс да се "оправи" опушена /изгоряла ракия - еми изтървах я...знам, че май няма никаква рецепта за опушена ракия, но да Ви попитам все пак!...добре че поне я преливах в отделни съдове, че успях да отделя първите 22л., която става за пиене, но останалите 30 литра е ужас.....освен за казанчето на чистачките.....казаха ми, че и не мога да я сложа в следващите джибри, защото ще ги съсипя и тях....струва ли си да рискувам да я смеся наесен с новите джибри?
    Нека и аз да споделя моя опит, прочетен от тази книжка.
    New Picture.bmp
    Там го има и твоя проблем, с който и аз съм се мъчил и най-после успях да се справя.
    Накратко:
    Купуваш от хуманна аптека активен въглен на таблетки, слагаш го в тензухена торбичка и го пускаш в тубата с проблемната ракия. Необходимо е да престои доста време (не помня колко). Въгленът, обира всичкия аромат и пада на дъното. Следва внимателно източване на ракията от тубата, за да не се размъти утайката и на здраве. Проблема, ако може да се нарече такъв е, че не се усеща вече и аромата на плода, от който е произведена "огнената вода"

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •