Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 1002

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Няма промени които да касаят крайния потребител. Единствено казанджиите не би трябвало да се оправдават сега, че държавата не им дава да работят и съответно да си дават голяма тежест, хаха. Това след като го приемат депутатите де, и ще го приемат сигурно
    Се пак - гледайте да си имате по некой документ за алкохола у дома...
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Почетен Автор
    Регистриран
    19.05.2011
    Пчеларски район
    асеновград
    Цитат Първоначално публикувано от jordanov Виж публикацията
    Се пак - гледайте да си имате по некой документ за алкохола у дома...
    А знаеш ли колко струва един документ примерно за 100 литра 40-градусова ракия.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Знам, да. А ти издавал ли си един документ за 100 литра 40-градусова ракия?

Почетен Автор
    Регистриран
    19.05.2011
    Пчеларски район
    асеновград
    Не, не съм издавал щото никой не е изкарал такова количество, но срещу 374 лева ще го направя. Да припомня че акциза се дължи от клиента, а не от казанджията.
    Този пост е редактиран от vencii; 16.01.2017 в 19:06.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Какво е 374, бг лев ли? Аз що си мисля, че законовият лимит беше 30 литра ракия годишно за семейна употреба. Интересно как ги правите тия сметки?

П.п. Разбира се, акцизът се дължи от крайния потребител. Това им е особеното на косвените данъци. От казанджията се иска да си води стриктно документацията

Почетен Автор
    Регистриран
    19.05.2011
    Пчеларски район
    асеновград
    Да, български левчета -мой пропуск.До 30 лита 40 градусова ракия се дължи половината от акциза, а именно 5.50 лв. на литър на 100 градуса. Оттам нататък се дължи пълния акциз. Ясно е че не ти е ясно. В такъв случай би могъл да пишеш - аз мисля, предполагам и тн. а не да се изказваш неподготвен.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от vencii Виж публикацията
    Да, български левчета -мой пропуск.До 30 лита 40 градусова ракия се дължи половината от акциза, а именно 5.50 лв. на литър на 100 градуса. Оттам нататък се дължи пълния акциз. Ясно е че не ти е ясно. В такъв случай би могъл да пишеш - аз мисля, предполагам и тн. а не да се изказваш неподготвен.
    Хаха, бе то че не сичко ми е ясно е ясно, ма това е тема за един съвсем друг разговор. Все пак може да приемеш, че имам... добра обща култура, да речем, а и изпитвам добри и колегиални чувства към твоя милост. Та по същество - тука четат всякакви хора, та ще те посъветвам - недей да се изказваш у форума така както говорите на дядките и байчовците на мегданя. Не знам дали ползваш услуги на счетоводител, ма и на тях недей да имаш пълна вяра, та вземи седни и прочети пак внимателно закона и правилника. Е не всичкото де, /много е/ само което ти влиза в работата /бизнес дет му викат/. Няма понятие "половин акциз", има намалена ставка, има пълен размер на акциз, а има и двоен размер на акциза Няма такова нещо - "до 30 литра 40 градусова ракия се дължи половината", нагоре - пълния акциз... Приемам, че го казваш от незнание, а не заблуждаваш умишлено клиентите си /тия на които извършваш услуга срещу заплащане/, затова жокер - виж си там кодовете на това дето можеш да го произвеждаш и се ориентирай в обстановката. Надявам се, че после отново ще си коригираш коментара, все пак си авторитет в тая тема. И в тая връзка, и нали ни припомняш някои неща отвреме навреме, нали не си забравил, че акциза се начислява и внася в републиканския бюджет от съответното регистрирано лице, по съответните сметки? Иначе не се съмнявам, че клиентите ти не пропускат да подават справка-декларация
    Айде, лека и умната! С най-добри чувства.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •