WP_20170114_11_33_10_Pro[1].jpg
Това е от вчера . Няма кошер да не излезе пчела ама Март ще ги броя .
WP_20170114_11_33_10_Pro[1].jpg
Това е от вчера . Няма кошер да не излезе пчела ама Март ще ги броя .
Може , излиза напред . Не ми стигнаха кошерите и за това го ползвам това дъно - плитко е и няма отвори , лятото прави бради семейството .
Ъ...................
Не ща, еуропейски кранти ! Българка искам, Българка "сянка нележана”, „трева некосена”, „два бистри кладенци и вода ненапита" Връмугу
До преди малко го играх вестникарин - смених им вестниците, че са им омръзнали да ги четат цяла зима....половината бяха влажни, някои доста много - направо да ги изцедиш както се казва....отнесох и първите две жила за сезона, като ме мързи да сложа булото, е по едно време пак го сложих, като ми се запали лявото ухо и слепоочие....вчера и днес се облетяха всичките стратегически!
И при мен имаше масово облитане днес. Реших да проверя как е положението с медовите запаси на слабите семейства на по 3-4 рамки. Картинката беше доста подтискаща. Повечето от слабаците,които бяха на кантар за оцеляване още при зазимяването бяха пооцапали рамките,бяха отслабнали, части от кълбетата бяха умрели от глад макар,че в повечето случай имаха мед по двата края на питите около кълбетата.Просто са изпълзели догоре и до там нищо,че когато ги зазимявах средните им рамки бяха до половината с мед. Засега става въпрос за около 7-8 семейства от 140.Така или иначе не беше приятна гледка. Дано да няма повече екстремални застудявания,понеже доста семейства имат и пило.
В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))