Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 6774

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Няма проблем да зазимиш 4 майки в един плодник ако ги зазимиш разделени с плътна преграда. Има и условие да не ползваш основната прелка защото веднага отделението с майката която ползва основната прелка ще се налити за сметка на останалите отделения.
    Да, правят едно кълбо разделено от плътните прегради, които е хубаво да са тънички.
    Колкото до експеримента на Матеев, мисля че ще се провали заради факта, че нашите майки започват да снасят още по коледа, а в случая те няма да имат подходящи условия поне до март докато не ги раздели. Мисля че това ще окаже влияние върху способността им да яйцеснасят в последствие., но това са само предположения и евала на Матеев, че се хвана да направи този експеримент. Липсата му във форума се чувства осезателно във форума през последните седмици. Дано хората които прекалиха се усетят малко, пък може и да се извинят.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Колкото до експеримента на Матеев, мисля че ще се провали заради факта, че нашите майки започват да снасят още по коледа, а в случая те няма да имат подходящи условия
    Майките трябва да имат обслужващ персонал.Клетката за майките беше замрежена,демек майките ще останат без свита,което наистина ще доведе до отрицателен резултат.Ако мрежата се замени с ХР,пчелите ще могат да обслужват майките,а и ще полират-дезинфекцират с прополис клетката,освен това ще изхвърлят-почистват и яйцата изпуснати от майките...С две думи-с ХР пчелите ще имат възможност да поддържат стерилна среда.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Майките трябва да имат обслужващ персонал.Клетката за майките беше замрежена,демек майките ще останат без свита,което наистина ще доведе до отрицателен резултат.Ако мрежата се замени с ХР,пчелите ще могат да обслужват майките,а и ще полират-дезинфекцират с прополис клетката,освен това ще изхвърлят-почистват и яйцата изпуснати от майките...С две думи-с ХР пчелите ще имат възможност да поддържат стерилна среда.
    Точно в десетката. Евала.
    Не съм обмислял сериозно този експеримент и не ми беше дошло на ум. Като имам време ще се опитам да намеря темата и от там препратките към хората, които го правят и обясняват как се прави, защото съм сигурен, че в обяснението имаше точно изискване за едрината на мрежата на което аз не обърнах внимание.

Автор
    Регистриран
    06.01.2015
    Малко снимки от пчелина. Сложих им по две купешки питки на семейство плюс това си имат много мед. Разбрахме се началото на март да се видим отново в същия състав. Късата редица, третият подред от ляво на дясно е празен, но не го махам. Създава ми представа за пълнеж. 20170115_123503.jpg20170115_123603.jpg20170115_123619.jpg

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Сутринта -17 на пчелина всичко беше замръзнало
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри 2.jpg‎   1.jpg‎  

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Вижте какво си направих за разтапяне на мед, утре ще го тествам. В скарата има крушка.
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри 3.jpg‎  

Потребител
    Регистриран
    15.06.2012
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Вижте какво си направих за разтапяне на мед, утре ще го тествам. В скарата има крушка.
    Без терморегулатор не става. Крушката ще "прегрее" в малкият обем, меда също!
    Аз съм го направил малко по-голямо и съм прекарал крушката последователно през терморегулатор от старият бойлер нагласен да включва и изключва на 42-52 градуса. Сложил съм и едно малко вентилаторче да върти въздуха.Тенекията ми я разтапя за 24 часа.
    2-ра година го ползвам и съм Много доволен!
    Успех !

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от krasimir2006 Виж публикацията
    Аз съм го направил малко по-голямо и съм прекарал крушката последователно през терморегулатор от старият бойлер нагласен да включва и изключва на 42-52 градуса. Сложил съм и едно малко вентилаторче да върти въздуха.Тенекията ми я разтапя за 24 часа.
    Успех !
    Ако е слаба крушката няма да прегрее, но и аз ще сложа терморегулатор за да става по бързо и да съм спокоен че няма да съсипа меда и да си изгубя клиентите.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Ако е слаба крушката няма да прегрее, но и аз ще сложа терморегулатор за да става по бързо и да съм спокоен че няма да съсипа меда и да си изгубя клиентите.
    Ти само една тенекия мед ли имаш?

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от krasimir2006 Виж публикацията
    Успех !
    Купих и аз терморегулатор за бойлер 30-90 градуса и довечера го монтирам.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 9 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 9 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •