Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6773

Преглед на хибрид режима

Забранен
    Регистриран
    14.04.2013
    Пчеларски район
    Троян
    Цитат Първоначално публикувано от Илиев Виж публикацията
    Аз моите ги зазимявам с плътен памучен плат отгоре, над него магазин или 7см. рамка, и в тях смачкани вестници, за да обират конденза от кълбото, и капака.....според мен пчелите не трябва да зимуват с найлон отгоре им, защото найлонът прави/задържа конденз/влага, което е вредно за пчелите през зимата, през зимата гнездото трябва да е максимално сухо, за да няма септимеции и др. болести....найлона може да се сложи към началото/средата на февруари, когато вече почва да се гледа пило, и пчелите имат нужда от вода за пилото, когато е студено и не могат да я пренесат отвън.
    Колега! Без пило има ли влага, щото аз по капака на хранилката се ориентирам кой е за хранене?

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от redbull Виж публикацията
    Колега! Без пило има ли влага, щото аз по капака на хранилката се ориентирам кой е за хранене?
    Има,няма пило–влага ще има.Всеки жив организъм използващ кислород за дишане,отделя въглероден окис и вода/влага/.Ако няма добра вентилация,тази влага кондензира по покривната материя или по стените на кошера/студените части на кошера,незаети от кълбото–пити,преградна дъска,стени/.Ако има пило влагата става двойно и тройно повече–по дъното има ''ручейче'',а мухъла е гарантиран.От тридесетина години нямам проблеми с нея.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •