Технология на работа: намира се в таблицата максималната концентрация на захарния разтвор при 55 градуса. Приготвя се този захарен разтвор и се добавя инвертаза. При завършване на инвертирането нагряването се спира, бъркалката се оставя да работи и се включва вакуум помпата към херметичния реактор. Разтвора започва да изстива, водата интензивно се изпарява, концентрацията се повишава, започва кристализация. Все едно търсим получаване на кремообразен мед, само че фалшив и по-твърд. Накрая капака се сваля и продукта се изгребва с голямата лъжица. Само не съм наясно дали процеса е обратим и глюкозата и фруктозата ще реагират отново до захароза. Ако не, би трябвало да се получат фини кристали от глюкоза, обвити с течен филм от фруктоза, в съответния температурен интервал, разбира се.